De ce a fost Șerban Huidu condamnat cu suspendare? Vezi motivația judecătorilor

Ultima actualizare:

    serban huidu
serban huidu

Judecătorul care a decis ca Șerban Huidu să fie condamnat la ani și jumătate de închisoare cu suspendare după ce a omorât trei oameni într-un acciodent auto și-a motivat decizia.

Şerban Huidu a fost trimis în judecată fiind acuzat de ucidere din culpă, faptă  care se pedepseşte cu închisoarea de la doi la şapte ani. Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevăzute se poate adăuga un spor până la trei ani.

Instanţa a apreciat la rândul său că revine în totalitate inculpatului culpa în producerea accidentului, accident care nu putea fi evitat decât de inculpatul Huidu Şerban Sebastian. Cu toate acestea, instanţa va observa că nivelul de culpă stabilit în sarcina acestuia se apropie totuşi de pragul minim, fiind în situaţia paradoxală în care un nivel relativ redus de culpă a determinat consecinţe extrem de grave”, au explicat judecătorii pentru evz.

La decizie a contribuit și faptul că Șerban nu a cerut dovada înlocuitoare a permisului de conducere, dar și faptul că vedeta de la Prima TV și-a recunoscut și asumat faptele.

”Conduita culpabilă care s-a reţinut în sarcina lui Şerban Huidu deşi de natură a atrage răspunderea sa penală se plasează la un nivel relativ redus, astfel cum am menţionat anterior şi se circumscrie unui complex de factori cauzali dintre care nici unul excesiv. Nu în ultimul rând, în procesul de individualizare a pedepsei instanţa a avut în vedere împrejurarea că scopul procesului penal a fost deja parţial atins inculpatul fiind, prin atitudinea manifestată pe parcursul întregii acestei proceduri, pe deplin conştient de consecinţele faptelor sale pe care a înţeles să şi le asume.

Accidentul s-a produs într-o curbă, în localitatea Timişu de Sus 

În 16 octombrie 2011, în jurul prânzului, în timp ce pleca la munte, cu familia - soţia şi cei doi copii, Şerban Huidu a intrat pe contrasens, la volanul maşinii sale de teren.

Bolidul condus de fosta vedetă tv a intrat în coliziune cu un autoturism Dacia Logan care circula din sens opus şi era condus de un braşovean de 65 ani. Accidentul s-a soldat cu trei decese. Expertiza tehnică a arătat că Huidu a avut o viteză de 87 de km/oră, deşi în zona unde s-a produs accidentul, în localitatea Timişu de Sus, limita e de 50 km/oră.

Mai mult, locul respectiv e împânzit de indicatoare cu depăşirea interzisă şi cu avertizări de curbe periculoase.

Dacia Logan cu care s-a lovit şi în care se aflau cele trei victime avea doar 40 km/oră.

În rechizitoriu se mai menţionează că învinuitul Huidu Şerban Sebastian putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi menţinut banda de circulaţie corespunzătoare.

În plus, expertiza a stabilit că maşina nu a derapat, aşa cum a tot susţinut Huidu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net