De ce femeile sunt «curve», iar barbaţii «macho» atunci când au mulţi parteneri sexuali

De parcă numărul tot mai mare al lumânărilor de pe tortul aniversar al femeilor nu aduce destulă insecuritate, numărul partenerilor sexuali a devenit şi el o obsesie în minţile şi sufletele acestora. În prezent, este greu să determini care ar fi numărul "adecvat" de parteneri sexuali ai unei femei. Cât de mulţi sunt prea mulţi? Află care sunt numerele partenerilor sexuali, în medie, pentru bărbaţi şi pentru femei. E un joc. Numele jocului? Partenerii sexuali!

- Parteneri sexuali şi numere sexuale

Procentul femeilor care au avut un număr mai mic de parteneri sexuali (10 sau mai puţini) este, în general, mai mare decât al bărbaţilor, conform unui sondaj al postului american ABC NEWS. Procentul bărbaţilor cu peste 11 partenere este în creştere, iar al femeilor cu acelaşi număr de parteneri scade.

Cu alte cuvinte, comparativ, majoritatea bărbaţilor a avut un număr mai mare de partenere sexuale, iar majoritatea femeilor a avut un număr mai mic de parteneri. Profesorul şi psihologul Norman N Brown şi colegii săi de la Universitatea Michigan au arătat că, în medie, la vârsta de 40 de ani, un bărbat va fi avut 31,9 partenere sexuale, în timp ce o femeie doar 8,6 parteneri, la aceeaşi vârstă.

Citeşte şi:

10 reguli "de aur" ale sexului anal

5 sfaturi de urmat pentru a-ţi ajuta iubitul să scape de disfuncţiile sexuale13 cauze ale scăderii dorinţei sexuale

18 secrete pe care bărbaţii vor să le ştii despre ei

- Ce înseamnă numărul sexual?

Femeile nu au nevoie de statistici ca să ştie că, în mod normal, numărul de partenere al unui bărbat este semnificativ mai mare şi mai acceptabil din punct de vedere social. Bărbaţii pot fi mai deschişi cu privire la activitatea lor sexuală cu mai multe partenere şi se consideră acceptabil pentru ei să îşi stabilească un standard al picioarelor unei femei, bazat pe precedente. Cine nu a auzit comentarii nepotrivite făcute despre femei, urmate de universala şi jalnica scuză, "Dar sunt bărbat..."

În schimb, istoriile sexuale ale femeilor şi activităţile dintre cearceafuri rămân sub imperiul lui "Sssst!". Spre deosebire de greutate, nu există un "indice de masă corporală" care să determine sănătatea stilului de viaţă sexual. "Numărul" partenerelor este o crestătură în plus pe piciorul patului pentru bărbaţi şi o reprezentare auto-peiorativă pentru eşecurile anterioare în căutarea lui "Făt Frumos" pentru femei.

- De ce acest stigmat?

De ce trecutul nostru sexual trebuie să poarte acest stigmat, încât suntem reticente în a dezvălui numărul partenerilor noştri chiar şi ginecologului? Unele femei argumentează prin faptul că bărbaţii preferă ca femeile să fie mai pure decât ei. Este un factor inhibator să ştie că o femeie este mai experimentată din punct de vedere sexual decât ei. Este o lovitură în orgoliu.

Aceasta devine o problemă atunci când bărbaţii se aşteaptă la aventuri sexuale în tinereţe, dar vor o soţie mai "conservatoare" peste ani.

Totuşi, un număr care pare ignorat şi mai puţin blamat este numărul partenerilor de sex oral. Cumva, este acceptabil să fi avut un număr infinit de parteneri de sex oral, faţă de parteneri de sex prin penetrare. Corect sau nu, preludiul are mai puţine repercusiuni.

Citeşte întregul articol pe adevarul.es

image png
sarah anamaria prodan jpg
cub anamaria prodan png
giselle si tom brady
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
FotoJet (1) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle png
traian basescu 0 jpeg
Castelul Ghika Dofteana FOTO apusenitransilvania ro jpg
Razboi in Ucraina FOTO Captură video jpg
image
image
image
image
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg
Saptamana Modei de la Paris jpg
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia