De ce vrea Magda Catone să-l declare senil pe Şerban Ionescu?

Ultima actualizare:

Magda Catone vrea să-l declare senil post-mortem.

La aproape trei luni de la moartea artistului, testamentul acestuia nu a fost încă deschis. Cea care trebuie să meargă la notar pentru a solicita deschiderea documentului este chiar soţia lui, Magda Catone.

„Probabil că ştie că nu are ce lua, de aceea nu se grăbeşte", ne-a spus avocatul Cătălin Dancu, cel care s-a ocupat de testamentul actorului, dar şi de procesul de divorţ al celor doi soţi. După ce iniţial Magda a invocat faptul că testamentul nu poartă semnătura soţului ei pentru că acesta nu-şi mai putea mişca mâinile în ultimele luni de viaţă, acum actriţa trece la un atac mult mai dur. Ea încearcă acum să-i convingă pe judecătorii de la Sectorul 2, unde a depus o cerere în data de 21 ianuarie, că Şerban nu mai era în toate minţile.

„În luna iunie 2012 medicii de la o clinică de neurologie din Germania i-au pus lui Şerban Ionescu diagnosticul de Scleroză Laterală Aminotrofica", a scris actriţa în actele depuse la judecatorie. Catone menţionează apoi că pacienţii care suferă de aceste boli au ca principale simptome: tulburări ale performanţelor intelectuale, schimbări psihice, tulburai de memorie, de concentrare, de inteligenţă, fluctuaţii de umor, depresii, iritabilitate, agresivitate, crize de panică şi frică. Prin noul proces, în cazul în care expertiza medicala consfinţeşte că Şerban Ionescu şi-a pierdut discernământul, ea solicită să fie declarată tutore legal în calitate de soţie.

Avocatul Cătălin Dancu nu a putut fi contactat ieri, dar mai mulţi jurişti ne-au explicat că prin această acţiune soţia speră să poată ataca testamentul lăsat de Şerban Ionescu şi din care ea a fost aproape complet exclusă.

A murit după un an de luptă cu boala

Şerban Ionescu a murit pe 22 noiembrie 2012, după mai bine de un an de luptă cu boala. Actorul a fost condus pe ultimul drum de sute de persoane şi îngropat la Cimitirul Bellu din Capitală. În vârstă de 62 de ani, Şerban fusese diagnosticat cu o boală neurologică gravă, care l-a măcinat. În ultimele luni de viaţă nu se mai putea mişca şi nu mai putea vorbi. Lunga suferinţă i-a fost vegheată de mama în vârstă de 80 de ani şi de o femeie despre care s-a spus că i-ar fi iubită.

image
image
image
image
image
image
Teatru
inel Kate Middleton (3) jpg
betisoare ct captura video jpg
bivolaru 0 jpeg
plane 885321 1280 jpg
fobii jpg
image png
Schengen FOTO Profimedia