De radarul invizibil chiar n-ai cum să scapi!

Ultima actualizare:

    Recordul înregistrat a fost  de 198 km la oră. Şoferul  respectiv a rămas fără carnet
Recordul înregistrat a fost de 198 km la oră. Şoferul respectiv a rămas fără carnet

Două maşini Logan echipate cu radare invizibile patrulează, zilnic, pe cei 48 de kilometri ai tronsonului Turda-Gilău de pe Autostrada Transilvania. După două ore petrecute alături de ehipajele de poliţie rutieră, concluzia este clară: nici un şofer nu poate scăpa de noile radare.

În fiecare zi, două maşini de poliţie dotate cu aşa-zisele radare invizibile, care au costat câte 33.000 de euro bucata, acţionează pe Autostrada Transilvania.

    Mai citeşte:        Şoferii le-au venit de hac radarelor-minune        Poliţia are radare moderne, dar nu şi manual de utilizare        Radarele minune au cutie neagră        Aşa puteţi păcăli radarul-minune!

Chiar şi poliţiştii se tem de ele, atunci când circulă cu maşinile personale. Cu precizia unui ceas elveţian, sistemul este în aşa fel conceput încât să nu dea nici o eroare. Fiecare maşină care depăşeşte viteza de 145 de km/oră este trasă pe dreapta.

Agentul principal Claudiu Man fixează aparatul în aşa fel încât să bată pe o rază mai scurtă. Valoarea vitezei este detectată chiar şi de la doi-trei kilometri depărtare, iar aparatul „memorează" automat cu 30 de secunde înainte ca agentul să pornească înregistrarea.

Poliţiştii s-au aşezat strategic, la kilometrul 12 al autostrăzii dinspre Turda. La fiecare 10 minute o maşină este oprită. De o săptămână, de când au fost puse în funcţiune radarele, s-au aplicat circa 200 de amenzi.

«M-am grăbit, asta este»

În timpul acţiunii de ieri, poliţiştii l-au tras pe dreapta şi pe ataşatul de Afaceri Interne al Austriei la Bucureşti, Peter Juracek. Bărbatul circula cu o viteză de 155 de kilometri la oră, cu 25 de kilometri peste limita legală. Peter Ju­­­ra­­cek era la volanul unui BMW seria 3 cu numere de Corp Diplomatic.

«M-am grăbit,  asta este»
«M-am grăbit, asta este»

„M-am grăbit, asta este. Sunt de opt ore pe drum, mă grăbeam să ajung la Bucureşti", a explicat Juracek. „Nu a fost amendat acum, însă i-au fost luate datele de identificare, iar incidentul va fi transmis ambasadei Austriei", a declarat comisarul-şef Alexandru Mureşan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
caine jpg
4 baza Sinaia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net