De radarul invizibil chiar n-ai cum să scapi!
Două maşini Logan echipate cu radare invizibile patrulează, zilnic, pe cei 48 de kilometri ai tronsonului Turda-Gilău de pe Autostrada Transilvania. După două ore petrecute alături de ehipajele de poliţie rutieră, concluzia este clară: nici un şofer nu poate scăpa de noile radare.
În fiecare zi, două maşini de poliţie dotate cu aşa-zisele radare invizibile, care au costat câte 33.000 de euro bucata, acţionează pe Autostrada Transilvania.
Mai citeşte: Şoferii le-au venit de hac radarelor-minune Poliţia are radare moderne, dar nu şi manual de utilizare Radarele minune au cutie neagră Aşa puteţi păcăli radarul-minune!
Chiar şi poliţiştii se tem de ele, atunci când circulă cu maşinile personale. Cu precizia unui ceas elveţian, sistemul este în aşa fel conceput încât să nu dea nici o eroare. Fiecare maşină care depăşeşte viteza de 145 de km/oră este trasă pe dreapta.
Agentul principal Claudiu Man fixează aparatul în aşa fel încât să bată pe o rază mai scurtă. Valoarea vitezei este detectată chiar şi de la doi-trei kilometri depărtare, iar aparatul „memorează" automat cu 30 de secunde înainte ca agentul să pornească înregistrarea.
Poliţiştii s-au aşezat strategic, la kilometrul 12 al autostrăzii dinspre Turda. La fiecare 10 minute o maşină este oprită. De o săptămână, de când au fost puse în funcţiune radarele, s-au aplicat circa 200 de amenzi.
«M-am grăbit, asta este»
În timpul acţiunii de ieri, poliţiştii l-au tras pe dreapta şi pe ataşatul de Afaceri Interne al Austriei la Bucureşti, Peter Juracek. Bărbatul circula cu o viteză de 155 de kilometri la oră, cu 25 de kilometri peste limita legală. Peter Juracek era la volanul unui BMW seria 3 cu numere de Corp Diplomatic.
„M-am grăbit, asta este. Sunt de opt ore pe drum, mă grăbeam să ajung la Bucureşti", a explicat Juracek. „Nu a fost amendat acum, însă i-au fost luate datele de identificare, iar incidentul va fi transmis ambasadei Austriei", a declarat comisarul-şef Alexandru Mureşan.