Decizie de ultimă oră din cauza vremii nefavorabile. Transfăgărăşan şi Transalpina se închid

Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina se închide de luni, 6 noiembrie, începând cu ora 8:00, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a informat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, potrivit Agerpres. Transfăgărășan a funcționat ani de zile în baza unei reguli potrivit căreia la finalul lunii octombrie drumul era închis. Acesta este primul în care compania a anunțat că regula va fi schimbată, iar drumul va rămâne deschis, binenînțele în funcție de condițiile meteo.

Transfăgărășan. Foto: Shutterstock
Transfăgărășan. Foto: Shutterstock

Ce au transmis reprezentanții CNAIR

„Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruşte a vântului, a posibilităţii apariţiei ceţii dense în orice moment al zilei şi pentru siguranţa participanţilor la trafic s-a luat decizia ca începând de luni, 06.11.2022, ora 08:00, circulaţia rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum: DN 7C (Transfăgărăşan) între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – 130+800); DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800)”, informează CNAIR într-un comunicat.

CNAIR precizează că, la altitudine, schimbarea condiţiilor meteorologice are o dinamică sporită ceea ce face ca siguranţa celor care tranzitează aceste drumuri montane să fie pusă în pericol de fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului.

Primul an fără regula de închidere

Începând cu acest an, Transalpina și Transfăgărășanul nu vor mai fi închise în funcție de perioada calendaristică.

Drumarii spun că cele două șosele aflate la mare altitudine vor rămâne deschise atât timp cât vremea va fi bună.

Angajații de la întreținerea drumurilor efectuează zilnic verificări în această perioadă pe tronsoanele respective, având ca prioritate garantarea condițiilor de siguranță pentru șoferi, potrivit romania-actualitati.ro

Odată cu schimbarea regulamentului de funcționare, închiderea tronsoanelor înalte Rânca-Obârșia Lotrului, de pe Transalpina, respectiv Piscul Negru, Bâlea Lac, Bâlea Cascadă de pe Transfăgărășan, nu mai este obligatorie la sfârșitul lunii octombrie, anunțat reprezentanții CNAIR în urmă cu exact o lună.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net