Delicatesă elveţiană: brânză cu cannabis
Noul sortiment de brânză cu consistenţă semidură, pentru conceperea căreia inventatorii au lucrat cinci ani, "are un gust care trebuie descoperit", spune unul dintre cei doi creatori, Pascal Morard.
Deşi formula magică a noului sortiment de brânză rămâne secretă, inventatorii spun că substanţa psihotropă din canabis nu a fost folosită la conceperea acesteia. Canabisul aromatizează brânza cu ajutorul uleiului esenţial şi al frunzelor măcinate, din care s-a eliminat THC (tetrahidrocanabinolul), a explicat Morard, care recunoaşte că a utilizat imaginea canabisului pentru a atrage atenţia asupra produsului său, ce "are un gust special", "asemănător piperului".
Inventatorii vor să lanseze oficial brânza "Prince Canna" în acest weekend, la Târgul de ceapă de la Oron, o mică localitate din cantonul Vaud (vestul Elveţiei).
Însă ei vor să meargă mai departe de piaţa elveţiană şi au depus deja cereri de licenţe pentru Rusia şi o parte din Europa.