Depresiile şi sinuciderile angajaţilor au costat 25 de miliarde € economia japoneză

Pierderile înregistrate de economia japoneză din cauza persoanelor care s-au sinucis şi a concediilor luate de persoanele depresive, cărora li se adaugă diverse ajutoare şi costuri cu îngrijirile medicale ale persoanelor aflate în suferinţă, au însumat, în 2009, 2.680 de miliarde de yeni (25 de miliarde de euro), a anunţat Guvernul.

Din această sumă, precizează studiul, 1.900 de miliarde de yeni (17,7 miliarde de euro) reprezintă salarii şi venituri care nu au putut fi încasate din cauza sinucideri beneficiarilor acestora, care, astfel, nu s-au mai putut întoarce în economie.

Rata sinuciderilor în Japonia a depăşit 25 de persoane la 100.000 de locuitori, reprezentând aproape dublul mediei mondiale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Ţara se confruntă cu un val de sinucideri, de la mijlocul anilor '90 şi până în prezent.

Premierul Naoto Kan, de centru-stânga, a declarat că această rată ridicată a sinuciderilor demonstrează cât de dificilă este situaţia în care se află ţara. "Există numeroase cauze pentru sinucidere. Lupta împotriva acestui fenomen ar putea ajuta la construirea unei societăţi în care suferinţa să fie mai redusă", a declarat el, marţi, transmite Mediafax.

Între cauzele acestui fenomen, specialiştii includ consecinţele dificultăţilor economice, prezente din anii '90, sfârşitul modelului social protecţionist japonez şi erodarea legăturilor de familie. Toate acestea, se petrec pe fundalul unei culturi budhiste, care nu stigmatizează sinuciderea.

cub schimbări televiziuni png
Lia Bugnar
hororoscop jpg
cub cheating wife png
image png
image png
cub andreea antonescu png
6 front spital jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
vaccin
calendar ortodox 2021 16 august sfintii martiri brancoveni elena murariu jpeg
6 baza parcari jpg