Deţinut român, ars de viu în Argentina! Mama lui spune că a fost ucis!

Radu era unul dintre cei 14 copii ai familiei Pintilie din comuna ieşeană Scânteia. În urmă cu aproape patru ani, tânărul a plecat în străinătate să-şi găsească un rost. Miercuri, 5 ianuarie, Lenuţa Pintilie a primit telefon de la Ambasada României în Argentina şi i s-a spus că fiul său a fost victima unui accident petrecut în celulă.

Mai exact, salteaua din celula tânărului închis la penitenciarul din oraşul Santa Rosa, provincia La Pampa, a luat foc, iar el a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. Trei zile mai târziu a aflat că Radu este mort. Femeia este convinsă că fiul său a fost victima unei mâini criminale.

Nu se putea sinucide şi nici nu fuma. Sunt ferm convinsă că a fost ucis", a spus ieşeanca.

Femeia ştie că Radu, împreună cu un alt fiu al său plecat şi el peste hotare în 2007, s-ar fi încurcat cu nişte traficanţi de droguri.

„Era naiv. A făcut o greşeală care l-a costat viaţa. O vreme au muncit amândoi, Radu şi Paul, la un hotel din Anglia, apoi, la telefon, îmi povesteau despre ţările pe care le vizitau", a mai povestit Lenuţa Pintilie.

Femeia a intrat la bănuieli atunci când cei doi fii i-au spus că au ajuns în India şi în Peru. „Nu aveau ei bani să meargă acolo. De asta cred că Paul intrase într-o filieră cu droguri şi îl atrăsese şi pe Radu", a spus mama românului mort în Argentina. 

La doar câteva luni, mai povesteşte femeia, Paul a fost arestat şi închis în Brazilia pentru trafic de droguri. I-a urmat celălalt băiat, în aprilie 2007.

Citeşte în adevărul.ro ce îi spuneau băieţii femeii când o sunau din puşcărie!

FotoJet (6) jpg
FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg