Dezbracatu', specialist în preparea fuduliilor de curcan

Ultima actualizare:
Dezbrăcatu
Dezbrăcatu

Deşi aţi fi tentaţi să credeţi că este un dezastru în bucătărie, Codruţ Keghes alias Dezbaractu' de la „Cronica Cârcotaşilor” chiar se pricepe la gătit.

"Îmi place foarte mult să gătesc şi de cele mai multe ori gătesc după ochi, nu respect întocmai o reţetă. Când am timp, îmi place să fac diverse mâncăruri”, mărturiseşte Codruţ. 

   Specialitatea Cârcotaşului sunt fuduliile de curcan la tigaie. Cum prepară Dezbracatu' aceste delicatese? 

  "Pentru o porţie, avem nevoie de 300 de grame de fudulii, care se spală cu vreo 300-400 de mililitri de lapte, după care se freacă bine cu sare. 

  "Se pune o tigaie pe foc, în care se topeşte jumătate de pachet de unt şi se adaugă fuduliile şi mirodenii după gust, oregano, piper, sare şi 300 mililitri de vin alb sec. Se lasă la înăbuşit 15 minute, după care se ridica capacul şi se amestecă la foc mic până se albesc, în jur de 20-30 de minute”, povesteşte Dezbracatu'. 

  Şi dacă pentru unii prepararea desertului nu este tocmai la îndemână, pentru Codruţ este floare la ureche. 


    Dezbrăcatu
Dezbrăcatu

  "Specialitatea mea este frappe-ul, care se prepară din 300 de grame de zahăr, 120 de grame de cacao şi 4 gălbenuşuri de ou, care se bat până se omogenieaza. Se adaugă 300 de mililitri de lapte, se pune pe foc şi se lasă până da în clocot. La primul clocot se ia de pe foc şi se pune într-un vas cu gheaţă, la răcit.  

   Într-un vas separat se bate frişcă, peste care se adaugă 3-4 picături de zeamă de lămâie, că să se închege mai repede. Se amestecă cele două aluaturi, se pun în forme şi se bagă la frigider. Acest preparat este bine să fie făcut de seară. A două zi se scoate din formă şi într-o tigaie se trag nişte fruncte de pădure cu 100 de grame de zahăr. Se amestecă bine până se omogenizează. Acest amestec se pune peste frappe”, spune Codruţ, care va urează „Pofta bună!”.  

   Dacă vreţi să vedeţi cum se descurcă Dezbracatu' în bucătărie şi cât de priceput este în prepararea celor două feluri de mâncare, urmăriţi „Cireasa de pe tort” duminică, 8 mai, de la oră 19:30, numai la Prima TV. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net