DIN ARHIVE: Ziua în care Bote a fost trimis din nou la închisoare pentru bancrută frauduloasă şi complicitate la înşelăciune

CLIIMA20120915 0067 1 jpeg
Cătălin Botezatu

Cătălin Botezatu a avut o viaţă destul de tumultoasă până acum. Pe lângă viaţa sa mondenă, creatorul de modă a fost şi încarcerat în 1996, în Italia, după ce, în România fusese acuzat de bancrută frauduloasă, complicitate la bancrută frauduloasă şi la înşelăciune. Patru ani mai târziu, creatorul de modă a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Bucureşti la trei ani de închisoare.

Impactnews.ro vă prezintă fragmente din presa anului 2000, bucăţi din istorie care nu au apucat să devină "nemuritoare" pe internet.

Evenimenul Zilei publica pe 22 iulie 2000 un articol în care era prezentată decizia Tribunalului Bucureşti cu privire la dosarul în care era implicat Botezatu. Judecătorii Tribunalului Bucureşti îl condamnaseră la trei ani de închisoare.

În cazul SANCA, instanţa a decis: Botezatu, trei ani de închisoare

"Tribunalul Bucureşti a hotărât ieri întemniţarea imediată a lui Cătălin Botezatu şi a altor cîţiva membri ai lotului S.AN.C.A. în urma condamnării acestora la pedepse cuprinse între 3 şi 6 ani de închisoare.

Potrivit deciziei judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, Cătălin Botezatu a primit 3 ani de închisoare pentru folosirea creditelor şi bunurilor societăţii „Alcrev Impex" SRL în interes propriu.

Prietenul său Alexandru Răducanu a fost condamnat la 6 ani închisoare pentru înşelăciune. În acelaşi dosar, Tribunalul Bucureşti i-a mai condamnat şi pe Mirela Fako, fostă directoare la Bancorex, la 10 ani închisoare pentru abuz în serviciu, pe Constantin Botezatu, tatăl lui Cătălin, la 2 ani închisoare pentru înşelăciune şi pe Decebal Ulea, fost jurist al S.AN.C.A. la 2 ani închisoare pentru folosirea creditelor şi bunurilor în interes propriu. Pedepsele ultimilor doi au fost graţiate.

Tribunalul Bucureşti i-a achitat în schimb, pe Mihai Ştreangă şi pe Marin Jenică, care fuseseră acuzaţi de folosirea creditelor şi bunurilor societăţii. La rîndul său şi Grigore Maimuţ, implicat în mai muite afaceri legate de Bancorex, a fost achitat în afacerea S.AN.C.A.

Totodată instanţa i-a obligat pe cei opt acuzaţi la plata în solidar cu societatea „Alcrev Imprex" SRL, a 19.219.000.000 de lei, sumă care reprezintă credite şi dobînzi neachitate, urmînd ca plata să fie făcută către AVAB.

În acelaşi timp, Răducanu mai este obligat la plata a 11.975.671.000 lei, reprezentînd credite şi dobînzi către Bankcoop. Cătălin Botezatu şi Alexandru Răducanu sînt obligaţi, de asemenea, la plata a 13.964.750.000 iei către Bankcoop. Instanţa mai dispus menţinerea sechestrului asiguratoriu asupra fermei Malu din Ialomiţa şi asupra sediului societăţii „Alcrev", din strada Mihai Erninescu din Bucureşti.

Sentinţa Tribunalul Bucureşti poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, în zece zile de la pronunţare"

Citeşte aici ce s-a întâmplat până la urmă cu condamnarea lui Cătălin Botezatu precum şi detaliile dosarului de fraudă şi înşelăciune

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
marilyn monroe
George Simion protest AUR Piața Victoriei FOTO Inquam Photos Octav Ganea (2) jpg
edi iordanescu selectioner jpg
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png