Dinamo, victorie ca la bal mascat

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dinamo a făcut iar spectacol. „Câinii” au marcat de şase ori, au ajuns la 18 reuşite în cinci meciuri şi au cel mai bun atac din campionat.

Odihniţi după o săptămână în care nu au fost încurcaţi de meciuri în cupele europene şi cu un moral „beton" în urma victoriei din derby-ul cu Rapid, „câinii" şi-au înfipt colţii şi într-o biată nou-promovată.

Practic, Dinamo şi-a făcut viaţa uşoară încă din primele zece minute ale partidei, în care a avut timp să marcheze de două ori.

Emotivi din fire, oamenii din Târgu Mureş s-au încurcat în propriile picioare după numai cinci minute, când Topici a trimis în poarta lui o minge respinsă de Dănălache, la un şut al lui Marius Niculae.

Marius Niculae a înscris un gol și a contribuit decisiv la încă unul

simeon stalpnicul png

„Haita" a simţit că victima este la pământ şi cu „gâtul" descoperit. Prada a fost atacată cu bestialitate şi de N'Doye după doar patru minute de la primul gol.

Apoi, în antiteză cu atitudinea lui de pe gazon şi cu forţa şutului de la gol, Ousmane a sărbătorit reuşita afişând pe faţă o mască gingaşă de fluture, gest care i-a atras, totuşi, un cartonaş galben.

Deşi arbitrul a dat drumul la joc, evoluţia lui Dinamo a părut ulterior mai degrabă de bal mascat, decât de fotbal.

Pe acest fond, a venit şi penalty-ul din care elevii lui Falub au redus din diferenţă, iar Moţi a fost eliminat.

Chiar şi în zece oameni, dinamoviştii şi-au continuat dansul spre victorie. După pauză, Liviu Ganea şi Marius Niculae au marcat repede două goluri, pentru a arăta cine e şeful, dar defensiva slabă a „câinilor" nu-şi putea strica reputaţia şi a mai primit un gol de la Vancea.

Cătălin Munteanu şi Andrei Cristea, ultimul din penalty, au urcat totuşi diferenţa la patru goluri în favoarea „câinilor", iar Dinamo s-a cocoţat în fruntea clasamentului, în timp ce Târgu Mureş ar trebui să înveţe să nu-şi mai pună singură piedică.

N'Doye, sărbătoare cu fluturi

Andrei Cristea s-a certat cu N'Doye la penalty. Andrei Cristea, care a şi transformat lovitura de la 11 metri, a fost, iniţial, blocat de senegalez să bată penalty-ul, pentru că dorea el să execute, iar la final i-a arătat obrazul lui N'Doye.

„Cristea va fi amendat pentru că nu era el desemnat să bată, el vrea să iasă golgheter", a spus Andone.

Lucian Goian, din nou pe teren. Stoperul lui Dinamo a reintrat în formaţia „câinilor" după cinci luni de absenţă, ca urmare a accidentării suferite într-un meci de Cupă, cu CFR Cluj.

Fratele lui Dorin Goian a fost titular, profitând şi de suspendarea lui Garat, eliminat în derby-ul cu Rapid.

N'Doye şi-a pus mască. Senegalezul roş-albilor s-a bucurat într-un mod cu totul inedit după ce a marcat golul de 2-0.

Ousmane şi-a pus pe faţă o mască, a sărbătorit reuşita alături de colegi, dar a văzut cartonaşul galben pentru manifestări indecente.

Alexe a prins lotul. Mijlocaşul ofensiv de 20 de ani al lui Dinamo s-a aflat pentru prima dată în lotul „câinilor" de la accidentarea suferită în penultima etapă a campionatului trecut.

Marius Alexe s-a tratat în Italia şi este din nou bun de joc.

Kovacs a greșit la penalty. „Centralul" Istvan Kovacs a dictat fără motiv penalty pentru Tg. Mureş şi eliminare la Moţi, în minutul 27 al partidei.

Reluările TV au arătat că dinamovistul, aflat în poziţie de ultim apărător, nu-şi faultase adversarul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
accident Galati FOTO ISU Galati (3) jpeg
image
image
image
image
image
image
cirese jpg
jucarii jucarie adobestock jpg
craiova istock jpg
airbus a350 qatar airways
calculator-taxe-formular-anaf-fisc-impozit
shutterstock 1493322635 jpg
turisti pexels jpg
drum lugoj deva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net