Doi românii au furat un ceas de 67.400 de lire cu ajutorul copilului. Cât timp vor petrece în puşcărie


    Ilie Pară şi Marta Pară-Bloj, ambii de 33 de ani, au furat ceasul de lux la 19 septembrie
Ilie Pară şi Marta Pară-Bloj, ambii de 33 de ani, au furat ceasul de lux la 19 septembrie

Românii care au furat un ceas de 67.400 de lire sterline cu ajutorul copilului lor au fost condamnaţi la 26 de luni de închisoare. Ilie Pară şi Marta Pară-Bloj, ambii de 33 de ani, au furat la 19 septembrie un ceas de lux Audemars Piguet din magazinul Harrods cu ajutorul fiului lor de 6 ani.

Ilie Pară şi Marta Pară-Bloj, ambii de 33 de ani, au ascuns în gluga băiatului de 6 anişori ceasul valoros şi l-au înlocuit cu o copie. Ei au fost arestaţi câteva zile mai târziu în portul Dover, în maşina lor Audi, în timp ce încercau să se întoarcă în România.

Românii au fost arestaţi în maşina lor, când încercau să părăsească Anglia
Românii au fost arestaţi în maşina lor, când încercau să părăsească Anglia

Românii au filat magazinul Harrods, din Knightsbridge, Londra, timp de o săptămână, înainte de a da lovitura. Cei doi soţi au fost condamnaţi marţi de Curtea de Justiţie din Southwark la un total de 26 de luni de închisoare. Ilie Pară a primit 18 luni de închisoare, iar soţia lui 8 luni.

Ceasul Audemars Piguet Royal Offshore Oak de 18 carate a fost înlocuit cu o copie de câteva lire şi soţii au plecat din magazin cu bijuteria evaluată la 67.400 de lire sterline, adică 363.786 RON. Întreaga scenă a fost filmată de camerele de supraveghere din magazin şi probele au fost folosite în instanţă. 

Ceasul Audemars Piguet Royal Offshore Oak de 18 carate costă 363.786 RON
Ceasul Audemars Piguet Royal Offshore Oak de 18 carate costă 363.786 RON

Iniţial românii nu şi-au recunoscut fapta, dar ulterior după ce li s-a arătat înregistrarea video au povestit cum au acţionat, micşorându-şi astfel sentinţa. Judecătorul a considerat folosirea copilului la o faptă penală drept o circumstanţă agravantă în stabilirea pedepsei. Ulterior însă a renunţat să mai adauge încă un cap de acuzare la dosarul celor doi şi nu i-a mai acuzat de exploatarea propriului copil. J

udecătorul Michael Grieve a declarat pentru Daily Mail că operaţiunea a fost intens plănuită de soţii Pară. Procurorul Dominic Hockley a menţionat că cei doi români au vizitat magazinul timp de 5 zile înainte de a da lovitura. Ei ştiau cu exactitate ce vânzător este de serviciu, unde sunt poziţionate camerele şi la ce oră este cea mai mare aglomeraţie în magazin. Avocata românilor, Ioana Nedelcu, a declarat că Marta Pară a pierdut o sarcină cât timp se afla în detenţie şi a acuzat autorităţile că au tratat-o pe femeie ”doar cu Paracetamol”, încălcându-i astfel drepturile la o detenţie civilizată.

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
FotoJet (4) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (11) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg