Dorinel Munteanu: «Nu mai pot eu de comunicatul LPF»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Preluând modelul din Marea Britanie, Liga Profesionistă de Fotbal ia primele măsuri pentru prevenirea gripei porcine, însă deocamdată nu se pune problema întreruperii campionatului.

La o zi după ce Dumitru Dragomir susţinea că fotbalul românesc n-are motive de îngrijorare în privinţa gripei porcine, pe care a caracterizat-o ca fiind o "vrăjeală totală", Liga Profesionistă de Fotbal a hotărât totuşi să ia nişte măsuri.

"Ţinând cont de comunicatele medicale apărute în ultima vreme, legate de răspândirea în mai multe judeţe a cazurilor de gripă nouă, Liga Profesionistă de Fotbal din România recomandă conducătorilor cluburilor din primul eşalon instruirea persoanelor ce ocupă suprafaţa tehnică, precum şi a propriilor jucători, de a nu mai expectora saliva sau apa folosită pentru clătirea gurii pe terenul de joc sau pe pista stadioanelor. Recomandarea este de a fi folosite, în acest scop, vase speciale cu capac. Totodată, antrenorilor ce nu se pot abţine de la gestul pomenit mai sus (vezi cazul antrenorului FC Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu), le sugerăm purtarea unei măşti protectoare medicale", se notează într-un comunicat postat pe site-ul oficial al LPF.

Totuşi, deocamdată nu se pune încă problema ca meciurile din campionatul intern să fie amânate.

De altfel, până la această oră, în întreaga lume a fost amânat un singur meci, Olympique Marseille - PSG, din cauza gripei AH1N1.

"Noi nu suntem medici. Trebuie ca o somitate în domeniu, cum e domnul Streinu - Cercel, să declare că e epidemie. Nu putem opri meciurile doar de dragul de a le opri sau pentru că au răcit doi-trei jucători", a declarat secretarul general al LPF, Vali Alexandru.

Citeşte şi:

Se interzice scuipatul pe gazoanele din Liga I

Gripa porcină infectează Premier League

Fotbalişti din Spania şi Italia, afectaţi de gripa porcină

Mitică Dragomir: "Gripa porcină ? O vrăjeală nenorocită!"

«Poate vin cu masca de gaze în Giuleşti»

Tehnicianul în vârstă de 41 de ani mărturiseşte că e preocupat în acest moment doar de problemele echipei sale, în nici un caz de gripa porcină.

Click!: Dorinel, ce părere ai despre comunicatul LPF?

Dorinel Munteanu: Nu mă surprinde comunicatul pe care l-au emis, e ceva tipic pentru ei.

Ar trebui să ne bucurăm cu toţii că cei de la Ligă sunt atât de grijulii. Haideţi să fim serioşi, nu mai pot eu de comunicatul lor...

Ai de gând să porţi o mască medicinală la meciuri?

Dacă vin cu mască? Poate doar cu una de gaze! O să mă corectez... dar în felul meu.

Cei de la LPF să se uite la lucruri care sunt importante, nu la asta, la faptul că scuip eu pe teren!

Eşti dezamăgit pentru că ai fost dat ca exemplu negativ?

Ce pot să mai zic? O să mă corectez, dar aştept cu nerăbdare să se corecteze şi fotbalul românesc.

Prof. dr. Adrian Streinu - Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: "Evaluăm fiecare etapă a epidemiei în România, pentru a vedea ce măsuri se impun. Printre altele, s-a adus în discuţie şi limitarea întrunirilor publice, însă nu este cazul să implementăm o astfel de măsură".

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
revelion jpg
yeferson cossio jpg
ceausescu Rockeffeler1 jpg
FotoJet (1) jpg
Laptop - frauda online FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
Screenshot 2023 12 11 133610 png
bani pusculita jpeg