Două surori din Bosnia s-au reîntâlnit după 72 de ani datorită Facebook

Ultima actualizare:

Hedija Talic, 82 de ani, şi sora sa mai mare Tanija Delic, 88 de ani, s-au reîntâlnit în urmă cu câteva zile pentru prima dată după 1941, notează site-ul cotidianului bosniac Nezavisne Novine.

Dna Talic, care avea la acea dată 11 ani şi purta numele de fată Budimlic, s-a rătăcit în momentul în care familia sa se refugia spre nord-vestul Bosniei la începutul războiului. Fata a fost luată în grijă de un orfelinat local, iar părinţii ei au fost ucişi în timpul războiului. Fratele său a emigrat în SUA.

"După război unii afirmau că familia mea a fost ucisă, alţii ziceau că ei au plecat spre SUA. Mi-am pierdut orice speranţă să-i revăd", a declarat Hedija Talic pentru cotidian.

Mai târziu, ea s-a instalat în regiunea Tuzla (nord-est), în timp ce sora sa locuia într-un sat din nord-vestul Bosniei, la numai 200 de kilometri distanţă, conform evz.ro.

Cele două surori s-au revăzut datorită fiului Hedijei, care, căutându-şi rădăcinile, a luat legătura pe Facebook cu fiica mătuşii sale, ignorând că femeile aparţineau aceleiaşi familii.

"Revederea noastră a fost scăldată în lacrimi. Nu puteam crede că ne-am regăsit", au povestit cele două surori. "După atâţia ani, ne mai aminteam încă de părinţii, de fraţii noştri, de evenimentele din copilăria noastră", au adăugat ele.

Hedija şi Tanija au anunţat că ele speră să-l regăsească şi pe fratele lor sau familia acestuia, care locuieşte probabil în SUA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net