Du-te la serviciu în zbor! - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Te îngrozeşte traficul din oraş şi, câteodată îţi trec prin cap fel de fel de idei cum ar fi să-ţă montezi o elice pe maşină?

Ei bine, drumul sau naveta până la locul de muncă se poate face mult mai uşor. Firma "Martin Aircraft Company", din Noua Zeelandă a scos pe piaţă "jetpack", un aparat de zbor individual.

    Mai citeşte:       Merge pe sol, pe apă şi poate să zboare! - VIDEO       Lux şi relaxare în hotelul zburător

Acesta zboară cu o viteză maximă de 93 km/h, pe o distanţă de maximum 48 kilometri. Un astfel de vehicul aerian costă 57.000 de euro. Şi, dacă ţi-l permiţi, cu siguranţă consumul excesiv de benzină, 40 litri pe oră, nu va reprezenta o cheltuială prea mare.

Aparatul este prevăzut cu ispozitive de control al zborului ce pot fi manevrate cu ambele mâini şi este înzestrat cu diferite sisteme de siguranţă.

Dimensiunile sale sunt de 1,5 metri înălţime, 1,7 metri lăţime, şi 1,5 metri lungime, iar sistemul foloseşte de două elice pentru a ridica pilotul de la sol.

Fără combustibil, aparatul cântăreşte 113 kg, iar conform legislaţiei în vigoare, pentru un aparat de zor cu această greutate nu e necesară obţinerea unei licenţe de pilotaj. "Jetpack" are două motoare de 200 de cai putere şi două elice pentru a asigura ridicarea de la sol.

Martin Aircraft Company, din Christchurch, Noua Zeelandă, vrea să producă 500 de jetpackuri pe an.

Nu rămâi în «pana prostului»

Recentele teste arată "Jetpack" că se poate ridica pâna la o altitudine de 2.400 de metri şi poate atinge viteza de 93 km/h.

Inventatorul mijlocului de locomoţie spune că acesta este perfect pentru serviciile de urgenta, pentru utilizatorii privaţi, dar şi pentru instituţii precum ambulanţă, poliţie, pompieri sau armată.

simeon stalpnicul png

Jetpack-ul este propulsat de două ventilatoare şi are în spate 2 motoare V4 de 2 litri alimentate cu benzină. Aparatul are măsuri de protecţie pentru a nu rămâne fără combustibil în timpul zborului.

Una dintre ele, cea mai important, este că aterizează automat când, în rezervor, mai sunt doar cinci litri de benzină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net