Ea e fata care a intrat cu 10 la Medicină: „Anumite grile au fost dificile”

Jos pălăria! Andreea Cîrstea este o absolventă de liceu din Olt care a izbutit să obţină nota maximă la examenul de admitere organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. Tânăra mărturiseşte că a fost inspirată de bunica sa şi de o mătuşă, ambele profesoare de Biologie, scrie adevarul.ro.

Andreea Cîrstea a absolvit Colegiul  Naţional “Ion Minulescu” din Slatina. Foto: Arhivă personală
Andreea Cîrstea a absolvit Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din Slatina. Foto: Arhivă personală

„Andreea Florentina Cîrstea, absolventă a Colegiului Naţional «Ion Minulescu» din Slatina, s-a clasat pe primul loc, cu media 10!”, a anunţat Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova. Concurenţa a fost serioasă, iar instituţia de învăţământ superior a menţionat că, la Medicină, ultima medie de intrare a fost 8,97, iar la Medicină dentară  - 7,96.

„În timpul liceului am luat hotărârea să urmez Medicina la Craiova. Pe parcursul pregătirii pentru admitere, simţeam că acesta este locul în care vreau să cresc şi să studiez”, spune Andreea. “Dificultatea a fost media. Anumite grile au fost dificile, altele au fost uşoare”, dezvăluie candidata, care nu a ratat nici un răspuns corect la cele 100 întrebări tip grilă. Andreea, care va fi primul medic din familia sa, s-a decis încă din clasa a X-a să urmeze Medicina. Ea a fost inspirată de bunica sa şi de o mătuşă, ambele profesoare de Biologie. La finalul clasei a VIII-a a ales profilul Mate - Info la liceu, fiind admisă cu medie foarte mare. O vreme a cochetat chiar cu ideea de a da admitere la Politehnică.

Pe studenţii de la  Medicină îi aşteaptă  mulţi ani de muncă
Pe studenţii de la Medicină îi aşteaptă mulţi ani de muncă

«Nu concep să plec din ţară»

Din clasa a XI-a a început pregătirea pentru facultate, dar a fost atentă ca întotdeauna să existe un echilibru. A continuat, chiar şi în clasa a XII-a, să-şi respecte rutina de a ieşi cu prietenii de cel puţin două ori pe săptămână, a practicat în continuare sport (tenis, volei, baschet, badminton) şi a avut grijă să-şi planifice bine timpul.  Cu un an în urmă, fata a participat, în cadrul UMF Craiova, la o simulare a examenului de admitere. Aflându-se pe holurile universităţii, a simţit că acolo îi e locul, aşa că n-a mai luat în calcul nici un alt centru în care ar fi putut să studieze Medicina. „Au fost şi momente în care pur şi simplu mă simţeam sufocată: în perioada Bacalaureatului se simţea cel mai tare oboseala”, îşi aminteşte studenta. Acum, că a fost admisă, se gândeşte către ce specialitate să se îndrepte: “Pentru mine, Endocrinologia ar fi o ramură destul de interesantă”. Vorbind tot despre viitor, Andreea susţine că nu intenţionează să plece în străinătate. „E păcat de noi, cei care suntem buni şi putem să aducem nişte schimbări în ţara asta. Eu, acum, nu concep să plec din ţară. Poate doar pentru o practică, să văd cum este în străinătate, dar tot în România aş alege să profesez”, afirmă tânăra.

Tânăra se va bucura  acum de vacanţă. Foto: Arhivă personală
Tânăra se va bucura acum de vacanţă. Foto: Arhivă personală

Premiul I şi la concursul «Medicii de mâine»

În clasa a XII-a, Andreea Cîrstea şi-a verificat nivelul cunoştinţelor participând la un test naţional, Concursul „Medicii de mâine”, organizat de Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din Slatina. „«Medicii de mâine» a fost primul concurs la care am participat, fiindcă am vrut să-mi testez nivelul. Ştiam că, la acel concurs, subiectele sunt propuse de profesori foarte cunoscuţi. Am fost surprinsă că am obţinut Premiul I şi rezultatul m-a motivat mult pentru simulare şi pentru admitere”, încheie viitoarea doctoriţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net