Echipă israeliană, trimisă în România să investigheze prăbuşirea elicopterului


    Incidentul nu a făcut victime
Incidentul nu a făcut victime

Comandantul forţelor armate israeliene, generalul Ido Nehushtan, a ordonat crearea unei echipe care va investiga prăbuşirea unui elicopter israelian în România, luni, în timpul unor exerciţii comune, relatează site-ul Ynetnews.com.

Echipa va fi condusă de un general de brigadă, releatază Mediafax.

La rândul său, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunţat că urmăreşte îndeaproape evenimentele şi că a discutat problema cu ministrul Apărării şi comandantul forţelor armate, se arată într-un comunicat emis de biroul de presă al acestuia, în urma prăbuşirii elicopetrului.

"Premierul doreşte să ofere susţinerea sa familiilor soldaţilor şi piloţilor care se aflau la bordul elicopterului, reprezentând forţele armate israeline şi statul israelian", potrivit aceluiaşi comunicat.

Exerciţiile comune israeliano-române au fost suspendate, iar militarii israelieni vor pleca miercuri

Forţele aeriene israeliene au decis să suspende exerciţiul comun cu forţele aeriene române, urmând ca militarii care participau la acesta să revină în ţară miercuri.

Exerciţiul urma să se încheie joi, dar din cauza accidentului de luni, armata israeliană a decis să îl suspende. Totodată, forţele aeriene israeliene nu vor efectua marţi zboruri de antrenament pentru a permite concentrarea asupra accidentului.

Potrivit cotidianului Haaretz, comandantul forţelor aeriene israeliene a discutat la telefon cu omologul său român şi au convenit asupra unei anchete comune. În acest context, un avion Hercules va pleca spre România marţi cu echipe medicale, precum şi cu ofiţeri din cadrul rabinatului armatei pentru a asista la identificarea cadavrelor victimelor.

8 boca arsenie  jpeg
FotoJet jpg
Mihaela Borcea 9 jpg
Irene Cara FOTO Profimedia jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
eticheta alimente jpg
beneficiile colagenului pentru piele jpg
machiaj ochi rotunzi jpg
Kathryn Lord webp
fotografie vestiar serbia jpg
image
image
image
image
transylvania 3902156 1920 jpg
8 boca arsenie  jpeg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg