Ei au vrut să se omoare acum 66 de ani

23 ianuarie 2010

Ieri, la Muzeul Aviaţiei, piloţii Ion Dobran şi americanul Barrie Davis s-au reîntâlnit după mai bine de 65 de ani.

Barrie Davis, un tânăr sublocotenent de numai 20 de ani, aviator în Grupul 325 Aviaţie Vânătoare, pilota un avion Mustang P-51.

La data de 6 iunie 1944, a fost atacat de un avion aparţinând aviaţiei militare româneşti, iar pilotul american, cu aparatul grav avariat, a fost nevoit să aterizeze forţat în Ucraina. Românul spune că nu a avut nimic cu omul, ci cu avionul.

«Nu ne purtam pică, în ciuda faptului că eram în plin război. Între piloţi e un altfel de respect. Noi nu voiam să ucidem, ci să doborâm aparatul de zbor. Am văzut două avioane despre care am crezut că sunt în recunoaştere. L-am ales pe cel din dreapta pentru tir. I-am ciuruit aripile şi radiatorul ca să-l scot din luptă. Apoi, şeful lui a reuşit să tragă în mine şi m-a silit să cobor la sol. Gloanţele lui au fost la un pas să penetreze blindajul dintre mine şi rezervor. În urmă cu doi ani, am aflat că pilot era Davis», şi-a adus aminte generalul Ion Dobran.

survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
zona de confort jpg
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
1 johnny depp jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg
calendar ortodox 2021 18 mai sfantul mucenic teodot din ancira png