Ei luptă pentru 50.000 de euro

Ultima actualizare:
Giovanni Piselli (27 de ani) este originar din orașul italian Castellammare di Stabia, dar locuiește în Brașov.
Giovanni Piselli (27 de ani) este originar din orașul italian Castellammare di Stabia, dar locuiește în Brașov.

S-au aliniat la start 24, dar numai doi au reuşit să se apropie de linia de sosire.

Show-ul culinar „Top Chef", de la Antena 1, a ajuns la sfârşit de drum. În finala din această seară, de la ora 20.30, cei mai iscusiţi bucătari din competiţie, un român şi un italian, îşi vor disputa marele premiu de 50.000 de euro. Sunt cei mai buni dintre cei buni, dar numai unul dintre ei va  pleca acasă cu titlul de „Top Chef al României" şi mai bogat cu 50.000 de euro.

Giovanni Piselli (27 de ani) este originar din orașul italian Castellammare di Stabia, dar locuiește în Brașov. Nu este căsătorit

Nicolae Lontraș (38 de ani) A este originar din Mediaș, dar  locuiește în orașul norvegian Sandefjord A este căsătorit și are o fetiță de 10 ani,  pe nume Ștefania(Fotografii: Antena 1)
Nicolae Lontraș (38 de ani) A este originar din Mediaș, dar locuiește în orașul norvegian Sandefjord A este căsătorit și are o fetiță de 10 ani, pe nume Ștefania(Fotografii: Antena 1)

Din cei 24 de concurenţi care au acceptat marea provocare lansată de acest concurs, juriul compus din Joseph Hadad, Tudor  Constantinescu şi Nicolai Tand, a decis ca Giovanni «Macaronarul» şi Nico «Norvegianul» să intre în cursa pentru marele premiu. Nico Lontraş este român neaoş.

Bunicii şi străbunicii săi au locuit la Mediaş şi au fost oameni gospodari, cărora le-a plăcut să muncească. Pasiunea pentru gastronomie şi talentul le-a moştenit de la mama lui, o gospodină desăvârşită, specialistă la pregătit prăjituri. Nicolae, alintat de toţi prietenii şi cunoscuţii Nico, lucrează acum la un restaurant de top din Norvegia şi are cam tot ce şi-ar putea dori.

Şi cu toate astea, ar vrea să se întoarcă în România. Rivalul său în competiţie este Giovanni Piselli, un italian stabilit în România din anul 2008. Cel care i-a transmis "microbul bucătăriei" este tatăl său.  Avea doar 10 ani când a gătit pentru prima dată în viaţa lui: a făcut paste cu ton.

Cei trei juraţi ai competiţiei culinare nu sunt uşor de impresionat

Nicolae Lontraș (38 de ani) A este originar din Mediaș, dar  locuiește în orașul norvegian Sandefjord A este căsătorit și are o fetiță de 10 ani,  pe nume Ștefania(Fotografii: Antena 1)
Nicolae Lontraș (38 de ani) A este originar din Mediaș, dar locuiește în orașul norvegian Sandefjord A este căsătorit și are o fetiță de 10 ani, pe nume Ștefania(Fotografii: Antena 1)

"Eram singur acasă. Eram lihnit de foame şi m-am apucat să gătesc. Experienţa a fost una incendiară la propriu. Tigaia în care pregăteam mâncarea a luat foc, dar mâncarea a fost bună până la urmă", îşi aminteşte, amuzat, Giovanni Piselli. Cei doi concurenţi vor pregăti în finala din această seară trei feluri de mâncare: un antreu, un fel principal şi un desert. Dacă va pune mâna pe marele premiu, Nico Lontraş spune că s-ar întoarce în ţară, în timp ce italianul Giovanni Piselli şi-ar continua viaţa în România şi ar cheltui banii aici.

Nicolae Lontraș (38 de ani) A este originar din Mediaș, dar  locuiește în orașul norvegian Sandefjord A este căsătorit și are o fetiță de 10 ani,  pe nume Ștefania(Fotografii: Antena 1)
Nicolae Lontraș (38 de ani) A este originar din Mediaș, dar locuiește în orașul norvegian Sandefjord A este căsătorit și are o fetiță de 10 ani, pe nume Ștefania(Fotografii: Antena 1)

Nico Lontras a gătit un preparat exclusivist: "Cheesecake descompus, cu gem de roşii, stafide picante, cremă de mascarpone cu cocos, cremă Philadelphia cu cafea şi pudră de pişcoturi". Iată reţeta sa.

Gemul de roşii: se combină toate ingredientele (600 g roşii fără miez şi tocate, 150 g zahăr, 1-2 linguri de suc proaspăt de lămâie, 1/4 linguriţă de sare) şi se fierb la foc mediu. Se reduce focul şi se fierbe 15-20 minute, până când amestecul are consistenţă de gem gros.

Stafide picante: toate ingredientele (100 g stafide, 100 ml de apă sau vin alb, 1/4 linguriţă de ghimbir pudră, 1/4 linguriţă nucşoară pudră, suc de la 1/2 portocală) se fierb descoperit la foc mediu 5-10 minute.

Crema de mascarpone cu cocos: Ingrediente: 150 g brânză mascarpone, 3 linguri lapte de cocos, 2 linguriţe zahăr pudră, 2 linguri nucă de cocos fulgi. Se amestecă brânza mascarpone cu laptele de cocos. Se adaugă zahărul şi se amestecă 1-2 minute. Se adaugă fulgii de nucă de cocos şi se bagă la frigider. Crema de Philadelphia cu cafea: Ingrediente: 1-2 linguriţe praf de cafea instant, 1 lingură de apă, 200 g brânză Philadelphia, 50 g zahăr pudră, 1/4 linguriţă de extract de vanilie. Se amestecă praful de cafea cu o lingură de apă, până se dizolvă. Se adaugă crema Philadelphia, zahăr şi vanilie.


    Nicolae Lontraș (38 de ani) A este originar din Mediaș, dar  locuiește în orașul norvegian Sandefjord A este căsătorit și are o fetiță de 10 ani,  pe nume Ștefania(Fotografii: Antena 1)
Nicolae Lontraș (38 de ani) A este originar din Mediaș, dar locuiește în orașul norvegian Sandefjord A este căsătorit și are o fetiță de 10 ani, pe nume Ștefania(Fotografii: Antena 1)

Ingrediente: ciocolată amăruie - 360 gr (neagră , cel putin 70%) unt - 360 gr zahăr - 300 gr gălbenuș de ou - 8 bucățiouă întregi - 8 bucăți făină - 200 gr.

Mod de preparare: Prăjitura Moelleux au chocolat à la Giovanni Piselli, cu ajutorul căreia el a învins trei concurenți, este la îndemâna oricui. Învingătorul în duelul din episodul al IX-lea concursului ne-a spus cum se prepară pas cu pas deliciosul desert. Ciocolata împreună cu untul se topesc la bain-marie.

Separat, într-un castron se bat ouăle cu zahărul. Când s-a topit, ciocolata se toarnă peste ouă şi se amestecă bine. La final, se adaugă făina și se omogenizează.Formele se ung cu unt și se toarnă compoziția cu ajutorul unui polonic sau al unei linguri.

Se bagă în cuptorul încins la 180 grade pentru opt minute, până se întăresc marginile - mijlocul trebuie să rămână moale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
469859399 1102167817961740 672508127811502855 n jpg
brad 1 jpg
profesoara care citeste o carte jpg
lovitura parta jpg
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
egipt (315) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net