Elevul buzoian cu media 9,50 la clasă şi 2,40 la Bac-ul din vară a luat acum 1,60!

Ultima actualizare:

Eşecul total din unele unităţi şcolare la examenul de bacalaureatul din urmă cu două luni s-a repetat şi în sesiunea încheiată în această lună. Pentru rezultatele dezastruoase, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) arată cu degetul spre elevi, nicidecum spre cadrele didactice care au umflat la clasă notele liceenilor.

Grupul Şcolar Agricol Smeeni rămâne campion la neştiinţă, cu doar un singur elev care a luat bacalaureatul luna aceasta, exact la fel ca în iulie.

În sesiunea din iulie a bacalaureatului niciunul din cei 63 de candidaţi nu a reuşit să promoveze. Abia în urma contestaţiilor un elev a reuşit să spele ruşinea liceului şi a promovat. Situaţia a fost cu atât mai gravă cu cât mulţi dintre elevi avuseseră medii de 8 şi 9 la clasă, iar la examen nu au reuşit să ia mai mult de nota 3.

„Eu am avut media 9,50 la fizică la sfârşitul anului şi Bac-ul l-am picat cu 2,40. Doamna de fizică ne dădea note mari şi numai pentru că veneam la ore şi eram cuminţi", ne declara în luna iulie Emanuel Călin, unul dintre candidaţii care au picat.

Nici la sesiunea din toamnă Emanuel Călin nu a avut mai mult noroc şi a picat bacalaureatul după ce a obţinut la fizică o notă şi mai mică: 1,60.

Tot după sesiunea din vară, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău (ISJ) ameninţa cadrele didactice că vor avea parte de controale şi sancţiuni severe.

„Profesorii sunt singurii vinovaţi: ţin de catedre şi bagă elevii nepregătiţi în examene. Este doar vina şcolii, în frunte cu directoarea, care nu s-a preocupat să aibă calitate în procesul de învăţământ. Cum justifică profesorii notele elevilor de la clasă? Vom face o anchetă", comenta revoltată Florina Stoian, inspectorul şcolar general, situaţia de la Smeeni.

Citeşte pe adevarul.ro ce măsuri vrea să ia ministerul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
planseul de la unirii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net