Elveţia: trei români condamnaţi pentru furt din bancomate


    Instituţia bancară îmbunătăţeşte sistemul informatic
Instituţia bancară îmbunătăţeşte sistemul informatic

Tribunalul corecţional din Lausanne a condamnat 3 români la închisoare pentru o perioadă de 36, 30 şi respectiv 28 de luni pentru furt din bancomate, prin sustragerea de coduri PIN de la mai multe carduri, informează publicaţia elveţiană Journal de Jura.

Românii, care au cauzat prejudicii de peste 70.000 de franci elveţieni prin sustragerea codurilor PIN a cel puţin 37 de carduri bancare în perioada 20 martie - 1 aprile 2008, şi-au recunoscut vinovăţia.

Potrivit sentinţei, pedeapsa cea mai mare a primit-o o româncă de 29 de ani, antrenată special de o reţea mafiotă pentru a realiza acest tip de infracţiune cunoscută sub numele de skimming, care a jucat 'rol central şi decisiv' în infracţiunile comise.

Modul de operare presupunea montarea pe un distribuitor de bilete a unei plăci metalice pe care era fixat un telefon mobil care filma codurile PIN introduse de clienţi în Laussane. Un alt aparat înregistra datele magnetice ale cardului, care putea fi după aceea copiat.

Femeia transmitea apoi datele prin SMS complicilor din România. Aceştia fabricau apoi carduri false, pe care membrii reţelei le utilizau pentru a retrage bani din mai multe oraşe din România.

Petre Roman, Mioara si Oana jpg
cub botez reghecampf caciuc png
gabriel mardale jpg
maxresdefault jpg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
serban huidu si mihai gainusa
3 anastasia soare png png
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg