Eroul de 17 ani şi-a revenit din morţi a doua oară

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Eroul de 17 ani din localitatea vasluiană Teişoru care şi-a salvat de la înec doi prieteni a ieşit din comă, ieri dimineaţă, pentru câteva secunde.

Florin Cepraga a intrat în comă profundă, de gradul patru, după ce a stat mai bine de jumătate de oră sub apă. Băiatul a ajuns la spital în urma unui stop cardio-respirator.

A fost resuscitat de medici, dar viaţa lui se leagă doar de aparate. De vineri, părinţii lui stau numai la căpătâiul tânărului, internat la Spitalul Judeţean Vaslui. După 48 de ore de comă, Florin a deschis ochii pentru câteva secunde.

Constanţa Onică, mama eroului, a stat lângă el de când a fost preluat de ambulanţă. Nu a mâncat nimic de aproape trei zile şi, cu toate astea, mai are încă puterea să reziste.

„L-am rugat să deschidă un pic ochii. I-am spus:«Mama e lângă tine Florin» şi atunci a deschis pe jumătate ochii şi a lăcrimat. Dumnezeu e mare şi poate va face o minune să-l salveze", ne-a mărturisit femeia.

Medicii vasluieni sunt sceptici în continuare şi spun că doar o minune îl va readuce la viaţă pe Florin. Aceştia cred că semnalele băiatului sunt un miracol, însă prea puţine pentru a-l aduce complet la viaţă.

„Creierul lui a stat prea mult timp neoxigenat. Şi cinci minute sunt fatale în astfel de situaţii. Dacă va mai trăi o zi, două...e mult", a spus Aurel Zabolotnei, medicul la Terapie Intensivă, acolo unde este internat băiatul.

Pentru el şi-a riscat viaţa!

George Năstase, de 14 ani, ieşise, sâmbătă, la scăldat, în barajul Puşcaşi, împreună cu Florin şi alţi prieteni. La un moment dat, în timp ce era în apă, George a fost prins într-un vârtej.

simeon stalpnicul png

Deşi nu ştia să înoate, Florin a sărit să îşi salveze prietenul. Numai că, după ce l-a scos din valuri, s-a dus el însuşi de tot la fund. George a suferit doar un şoc hipotermic şi se află internat la Spitalul Judeţean din Vaslui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net