Eroul român, Horia Creţan, urmărit de foc

Soarta se pare că îl aduce pe român în preajma focului. În primul incendiu din 1988, pe când se afla în România, apartamentul din cartierul Titan în care locuia cu familia a ars din cauza unei prize defecte.

Atunci, Horia Creţan, care avea 12 ani, şi-a pierdut tatăl, dar a reuşit să-şi salveze sora. "S-a întâmplat la 5 dimineaţa, când dormeam. Horia s-a trezit şi în câteva secunde ştiu că eram pe balcon", îşi aminteşte Silvia, sora eroului român.

Nouă ani mai târziu, Horia, care se stabilise, în America, a dat din nou piept cu focul. În timp ce îşi ajuta un prieten să se mute într-un alt apartament, a trecut prin clipe de coşmar.

El a povestit că în timpul incendiului din 1997 i-au revenit în minte scenele trăite acasă, când flăcările i-au răpit tatăl. Ultimul incident de acest fel l-a transformat într-un erou în Statele Unite, după ce a salvat viaţa unui copil de patru ani din apartamentul unor vecini din Bronx.

De această dată însă lucrurile au stat altfel. "Am fost calm, conectat, am ştiut ce fac, nu a fost nici un flash back", a declarat el.

Pentru curajul său, "bunul samaritean" a primit o diplomă pe care i-a înmânat-o preşedintele districtului Bronx. Ruben Diaz a venit chiar în magazinul românului, situat la parterul blocului în care a izbucnit incendiul.

«E un Leu adevărat»

Născut pe 25 iulie 1976, în Bucureşti, tânărul român care a salvat vieţi omeneşti şi în România şi în SUA, are Soarele în Leu şi Luna în Rac. Astrograma sa iese în evidenţă prin cele şase planete în semne de foc, care indică mult curaj şi altruism.

Fără a fi lipsit de pragmatism, e adesea sentimental şi romantic. Prezenţa planetei Neptun în Săgetător semnalează o tendinţă de a se identifica cu soarta copiilor şi a animalelor.

Pot apărea multe „bârfe", probleme cu rudele, cu logodnica sa, dar şi o decizie importantă legată de ocupaţia actuală.

Merisoreanu si Ionela Prodan
teo trandafir jpg
BeFunky collage (28) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle png
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
traian basescu 0 jpeg
Elvira Deatcu Andreea Esca
Regele Charles al III-lea FOTO Getty Images
Hoefkens4 jpg
Aleksandr Dughin, la funeraliile fiicei sale, Daria Dughina FOTO Profimedia
image
image
image
image
traian basescu 0 jpeg
cană de ceai
Crăciunul pe plajă
Regele Charles al III-lea FOTO Getty Images
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina