Eugen Cristea ne dă 5 motive pentru care iubeşte Viena

Ultima actualizare:
Eugen Cristea şi soţia sa, Cristina Deleanu (Fotografii: Arhivă personală)
Eugen Cristea şi soţia sa, Cristina Deleanu (Fotografii: Arhivă personală)

Actorii Eugen Cristea şi Cristina Deleanu au fost de mai multe ori în Viena, dar parcă tot nu e suficient şi tot au mai rămas locuri de văzut. Oraşul „duhneşte” a cultură, a ordine şi disciplină, iar cei doi s-au simţit acolo în largul lor.

Au stat doar cinci zile, iar programul de vizitat şi l-au făcut de la Bucureşti. „Era mai dur decât dacă am fi fost într-o excursie organizată. N-am stat o clipă", mărturiseşte Eugen Cristea.

Cât era ziua de lungă se plimbau prin oraş. Au fost la grădina zoologică, în Roata Mare din Parcul Prater, au fost la Palatul Schonbrunn, unde ţi se oferă un dineu, urmat de un concert de muzică clasică. Au fost şi în Sala Operei din Viena, unde pentru acel spectacol memorabil au fost nevoiţi să plătească bilete la suprapreţ.

Au mai fost la muzeul de Istorie, la cumpărături, s-au răsfăţat cu ciocolată, prăjituri şi şniţel vienez, iar în localurile lor intrau doar pentru plăcerea de a sta şi de a se bucura de atmosferă, de oameni.  

Era frig în ianuarie, la Viena. Când îngheţau pe străzi, Cristina Deleanu şi soţul ei intrau în câte un local şi beau un punch


    Eugen Cristea şi soţia sa, Cristina Deleanu (Fotografii: Arhivă personală)
Eugen Cristea şi soţia sa, Cristina Deleanu (Fotografii: Arhivă personală)

- Mâncarea este gustoasă şi la un preţ destul de accesibil. Ca să nu mai vorbim de serviciile impe­cabile. - Pe străzi, maşinile sunt parcate perfect la linie, doar în locurile special amenajate. Una nu ieşea câtuşi de puţin afară, din rând. - Nu vezi câini fără lesă şi botniţă, indiferent de rasă sau de cât de mic au boticul. - „Am fost şi la shopping. Acolo, reducerile sunt reduceri: pantofii erau la 60 de euro de la 200, un pulover 25 de euro de la 100. Ca urmare, ne-am întors cu o nouă valiză plină de haine".

- Mijloacele lor de trans­port în comun erau ­„deranjant" de bine orga­nizate, ajungeau în staţie cu o precizie incredibilă. „Dar mie îmi place această ordine şi ­disciplină, am fost educat în acest spirit nemţesc, aşa că m-am simţit ca acasă", mărturiseşte actorul.

Chiar dacă au fost de mai multe ori la Viena, au mai rămas atâtea de văzut şi de făcut! Cei doi actori promit să mai meargă. Acum visează să fie în Sala Operei, la concertul de Anul Nou. 

- City break la Viena, două nopţi cazare la Hotel Senator 3*, mic dejun inclus, transport cu avionul, taxe incluse, preţ 189 euro în martie şi 219 euro de persoană în lunile aprilie şi mai, www.geniustravel.ro.- 7 nopţi cazare cu mic dejun la Hotel Mercure Wien City, 375 euro în februarie şi 440 euro în aprilie, nu e inclus biletul de avion, www.infoturism.ro.

image
image
image
image
image
image
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net