EXCLUSIV! Inna, dată în judecată pentru 1.000.000 de lei

simeon stalpnicul png

Acuzaţi de plagiat de un cântăreţ spaniol, autorilor pieselor interpretate de Inna li se cere o sumă fabuloasă drept despăgubire. 1.000.000 de lei, adică 226.000 de euro, trebuie să plătească aceştia, dacă se dovedeşte că au plagiat piesa spaniolului.

Elena Apostoleanu, alias Inna, ar putea avea mari probleme. Cântăreaţa din România care are milioane de fani în întreaga lume şi autorii unei piese interpretate de ea au intrat în vizorul unui interpret din Spania. Marcel Botezan, Radu Bolfea şi Sebastian Barac, compozitorii piesei „Club Rocker" interpretată de Inna, au fost daţi în judecată de cântăreţul spaniol Robert Martinez (Ramirez), care îi acuză de plagiat.

Artistul din Spania susţine că cei trei compozitori români i-au copiat sută la sută refrenul unei piese. Spaniolul consideră că cei trei compozitori au copiat refrenul pentru piesa „Club Rocker" a Innei, după piesa lui, intitulată „A Minute of Life".

Conform unor surse din anturajul Innei, Robert Ramirez cere instanţei peste 200.000 de euro, drept daune morale.

Sebastian Barac, unul dintre autorii piesei acuzată de plagiat, susţine că ştie de reclamaţia lui Ramirez încă de acum câteva luni. „Ştiu de acum câteva luni, dar am crezut că scandalul s-a încheiat. E absurd şi nu e corect ce face el. Şi, oricum, nu are relevanţă. Ramirez trebuie să demonstreze că am luat de la el, că am avut acces la piesa lui. Noi avem piesa de mai mult timp şi suntem siguri pe ceea ce facem. La momentul respectiv aveam trei sigle-uri pe piaţă, nu puteam să ne riscăm. Are tot dreptul să deschidă o acţiune în instanţă, poate cere ce sume vrea el, decide instanţa, nu el. Nu are dovezile că noi am plagiat, iar noi suntem siguri că e o coincidenţă. Se mai nimereşte. Asta e! Treaba lui! Noi am ţinut legătura cu avocata dânsului şi i-am explicat... Ne pare rău dacă consideră că l-am afectat aşa de mult!", a declarat, pentru Click!, Sebastian Barac.

simeon stalpnicul png

Spaniolul a deschis proces la Bucureşti

Click! a dezvăluit ieri, în exclusivitate, că solistul spaniol Robert Martinez (Ramirez) s-a adresat mai întâi organismului din Spania care îi gestionează drepturile de autor, respectiv SGAE. Apoi, acesta a angajat o firmă de avocatură din România şi le-a deschis proces celor trei autori români care compun piese pentru Inna.

Mai mult, avocaţii spaniolului au angajat un expert muzical din România să explice că piesa „Club Rocker", cântată de Inna, e un plagiat după „A Minute of Life". În paralel, casa de avocatură care îl reprezintă în justiţie pe spaniol a trimis o sesizare şi la UCMR-ADA, un organism de colectare a drepturilor de autor din România, la care sunt înscrişi, în majoritate, compozitorii români.

Procesul se află pe rol la Bucureşti şi urmează ca, din toamnă, după vacanţa judecătorească, justiţia română să stabilească dacă autorii care colaborează cu Inna au copiat sau nu piesa cântăreţului Robert Ramirez.

Ion Hristescu png
cub larisa iordache png
cub andreea banica animat gif
horoscop ( FOTO pixabay )
andreea esca si alexia eram
7 front elvetianca pensiune jpg
6 baza 1 garsoniera jpg
BeFunky collage (22) jpg
aurel balasoiu foto facebook jpg
Haaland jpeg
image
image
image
image
foto 1   privire oras shutterstock 674347609 jpg
proteste   profimedia 0727331327 jpg
rapper rus   mrwalkie Instagram  jpg
7 front elvetianca pensiune jpg
6 baza 1 garsoniera jpg
rate banci jpg