EXCLUSIV Moştenitorii lui Iovan, proces cu statul pentru pensia pilotului


    Romaniţa apără  drepturile copilului  său, Albert
Romaniţa apără drepturile copilului său, Albert

Nici după cumplita moarte, pilotul Adrian Iovan nu-şi găseşte liniştea.

Numele lui este încă prezent pe listele de judecată de la tribunal. Acum, copiii lui, Albert şi Irina, au pretenţia să primească pensia tatălui lor din ultimii trei ani, care se ridică la aproape 3 miliarde de lei vechi.

La fix două luni după ce a murit într-un mod atât de tragic, Casa Judeţeană de Pensii Ilfov a primit o somaţie prin care Albert (7 ani), reprezentat de Romaniţa Iovan, şi Irina (30), vor să încaseze pensia lui Adrian Iovan, din perioada 1 august 2011, până la sfârşitul anului trecut. Adică, aproape 3 miliarde de lei. Pentru a demonstra că nu are de ce să plătească această sumă urişă, Casa Judeţeană de Pensii Ilfov s-a adresat Instanţei şi a contestat în urmă cu câteva zile somaţia.

Irina, fiica din prima căsătorie, e parte în proces

simeon stalpnicul png

"Nu există nici un titlu executoriu. Nu avem de ce să dăm aceşti bani şi vom demonstra asta în Instanţă. Adrian Iovan şi-a încasat pensia, dar şi suma de peste 14.000 de lei, drept obţinut în Justiţie, pentru pensia de serviciu, care i-a fost virată în cont în septembrie 2012. Din 1 mai 2012, pensia i-a fost suspendată pentru că s-a angajat la Şcoala Superioară de Aviaţie", ne-au precizat surse din cadrul Casei Judeţene de Pensii Ilfov. Viaţa lui Adrian Iovan a fost complet dată peste cap din 2010, când statul român a decis să reducă pensiile piloţilor cu 85 la sută.

simeon stalpnicul png

Pentru a scăpa de problemele financiare care nu-i mai dădeau pace, pilotul a încercat să-şi vândă până şi casa în care locuia, din Otopeni. Aşa a ajuns ca în 2012, în loc să se bucure de pensionare şi să-şi petreacă timpul cu fiul său Albert, s-a angajat ca instructor de zbor la Şcoala Superioară de Aviaţie.

Pentru încă un venit în plus, Iovan a început să facă şi zboruri pentru echipa de transplant, fiind plătit la fiecare cursă. Sumele pe care le încasa pilotul variau, de la 100 de euro, până la 200 de euro. „Am ajuns la fundul sacului. Nu-i mai pot plăti pensia copilului, iar de fiecare data când ies cu Albert în oraş şi vrea o jucărie, îi spun că statul ne-a luat banii de jucării. E adevărat că sunt oameni care trăiesc în România cu 300 de lei, dar eu am muncit pentru banii mei şi sunt obişnuit cu un anumit standard de viaţă. Am minte de aviator, nu de împingător de roabă", spunea Adrian Iovan. Din nefericire, cea mai mare pasiune a sa nu i-a asigurat un trai aşa cum îşi dorea, ci i-a adus un sfârşit tragic.

A murit în accidentul aviatic din Apuseni

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Muntii Apuseni, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul «Sfânta Maria» şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş. Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Răsturnare de situaţie! Adrian Iovan nu era la manşa avionului prăbuşit în Apuseni

EXCLUSIV Ultimul interviu al lui Adrian Iovan: «Îmi doresc un suflet cald lângă mine»

FOTO EXCLUSIV Albert, copia fidelă a lui Adrian Iovan! Ce bine seamă băiatul cu regretatul pilot

cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub lia bugnar png
george burcea lurch jpg
horoscop jpg
celine dion jpeg
cub Andreea Perju png
Meghan Markle, Prințul Harry 4  sursa   Profimedia jpg
cub andrele png
image
image
image
image
image
image
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png