EXCLUSIV Nelly Năstase a dat jos 10 kg în 20 de zile. Vedeta promovează mișcarea pentru sănătate

Ultima actualizare:
nelly nastase a slabit 10kg in 20 de zile
nelly nastase a slabit 10kg in 20 de zile

Fostul model din gașca Zinei Dumitrescu a trecut de provocarea antrenorului său, Călin Novăcescu, după ce luase în greutate 10 kg pentru prima oară în viața ei, cu excepția perioadei de sarcină. Acum Nelly Năstase continuă să promoveze sportul pentru a încuraja oamenii să traiască o viață sănătoasă și armonioasă.

Problema reală nu a fost greutatea, ci sedentarismul care i-a slabit condiția fizică. "Urcam greu scările, aveam palpitații și mă mișcam destul de greoi, condiția mea fizică fiind zero", a mărturisit Nelly Năstase pentru Click!. Acum că a îndeplinit provocarea clebrului antrenor de Taekwondo, Călin Novăcescu, roșcata continuă să promoveze mișcarea pentru sănătate. Săptămânal se antrenează la sala de fitness a Clubului Sportiv Dinamo București, împreună cu Călin și diferiți sportivi români de renume.

De ce ai vrut să slăbești?Am vrut să slăbesc pentru că m-am îngrășat aproape 10 kg pentru prima oară în viața mea, exceptând perioada sarcinii. Am avut întotdeauna un mod de viață foarte sănătos, dar în ultimul an m-am abătut de la el și mi-am dat seama că nu este deloc sănătos. Nu era vorba doar despe kg accumulate, ci de faptul că devenisem sedentară, urcam greu scările, aveam palpitații și mă mișcam destul de greoi, condiția mea fizică fiind zero.

Motivul are vreo legătură și cu abilitățile de bucătar ale băiatului tău? Așa este! Pot spune că MG, fiul meu, m-a ajutat din plin să acumulez ceva kg, datorită faptului că gătelște excepțional și mă surprinde mereu cu câte un preparat delicios. Acum dă-ți seama, eram între ciocan și nicovală! Nu puteam să-l refuz pe în nici un caz, iar preparatele lui sunt delicioase, așa că mă sacrificam. De altfel, cel care m-a împins către sport din nou a fost tot MG. Datorită lui am vrut să revin la modul de viață sănătos.

Nelly Nastase face sfoara pana jos.
Nelly Nastase face sfoara pana jos.

Cum ți-a lansat Călin Novăcescu provocarea de a slăbi 10 kg în 20 de zile? Eu căutam un antrenor și am postat pe Facebook că sunt un căutarea unei persoane care mă poate face să slăbesc într un timp scurt, dar sănătos, fără suplimente, ceaiuri sau pastile de slăbit, deoarece nu cred în ele. Norocul meu a fost că postrea mea a ajuns și la Călin, care mi-a lansat imediat provocarea de a slăbi 10 kg în 20 de zile. Îl cunoscusem cu ani în urmă și știam că este cel mai bun în domeniu și că avea pachetul pe care îl căutam - natural 100%, așa ca am acceptat provocarea pe care am reușit să o îndeplinesc!

Cum se prezintă situația acestei provocări? Cât ai reușit să slăbești și câte zile au mai rămas? Misiunea a fost îndeplinită! Am slabit 10 kg în cele 20 de zile, dar câștigul cel mai mare constă în faptul că am ajuns din nou la un mod de viață sanatos, că am o altă alimentație, condiția fizică îmbunătățită. Am eliminat obiceiul cumplit de a consuma munți de sare. Am avut doar beneficii și totul datorită provocării lui Calin și a mottoului meu: "Nu există ‘nu pot'!"

Nelly Nastase la ergometru
Nelly Nastase la ergometru

Ce te-a determinat să pornești campania Stay Fit: It's a LifeStyle? Campania mea a luat naștere datorită fiului meu, care își dorește ca mama lui să rămână sănătoasă și frumoasă cât mai mult. Vreau foarte tare să îndrept oamenii către un mod de viață sănătos. Primesc foarte multe mesaje de la oameni vor o rețetă magică! Defapt, magic este să ai voință și să vrei să ai grijă de tine. Restul vine de la sine! Se apeleaza din ce în ce mai mult la diete, la pastile și la tot felul de ceaiuri care au efecte temporare, dar sunt nocive pentru organism. Te ajută să slăbești pentru 2 săptămâni și pe urmă revii la greutatea de la care ai plecat. Prin această campanie, ne dorim ca oamenii să înțeleagă faptul că pentru a fi mereu în formă trebuie sa adopți un stil de viață permanent sănătos, care să fie lege pentru sufletul tau.

Ce poți să ne mai spui despre această campanie? Stay Fit: It's a LifeStyle este o campanie care va avea foarte multe evenimente prin care se va promova mișcarea, alimentația sănătoasă și gândirea pozitivă. Eu consider eu ca așa arată pachetul pentru un mod de viață sănătos și echilibrat! Din ce în ce mai mulți oameni de sport au început să mă însoțească la antrenamente pentru a susține această campanile. Mă refer la Giani Kiriță, Cătălin Cazacu, campion la motociclism, Liliana Gafencu, campioană mondială și olimpică la canotaj, Monica Dinescu-Iagăr, o atletă care s-a remarcat prin performanțe deosebite la săritura în înălțime, unde a obținut rezultatul maxim de 2,02 metri, Carmen Woitek, campioană natională la caiac și alții.

Nelly Nastase si Giani Kirita
Nelly Nastase si Giani Kirita

Ce mâncai înainte și ce mănânci acum ca să te menții? Descrie-ne un meniu de-al tău. Înainte mâncam toate prajiturile pregătite de MG, toate preparatele tradiționale, slană, făinoase și foarte multă sare, enorm de multă sare! Acum am renunțat la sare, mănânc foarte multe legume, fructe, fibre și proteină slabă.

De câte ori mergi la sală pe săptămână?În cele 20 de zile ale provocării, m-am antrenat doar 14 zile. Am început prin mers, în fiecare zi aveam alt gen de antrenament, nu era o rutină, era interesant și ușor, ușor am ajuns să fac o oră jumătate de cardio. Călin a știut să mă aducă acolo unde aveam nevoie, de unde la început îmi era greu să fac 10 minute de alergare pe bandă. Apoi au urmat antrenamente de mobilitate, de urcat și coborât scări pe stadion. A fost interesant faptul că nu am făcut nicio zi febră musculară puternică. Am devenit pe zi ce trece mult mai puternică, energică, plină de viață, iar palpitațiile au încetat.

MG Mullner si Simona Halep
MG Mullner si Simona Halep

Povestește-ne o întâmplare hazlie din timpul antrenamentelor cu Călin. Antrenamentele noastre au fost distractive mereu. Eram fascinată de ce făcea cu mine. Îmi spunea că voi face sfoara și nu-mi venea sa cred, iar după câteva zile de antrenament, ma uitam la abdomenul meu și radeam de cum arăta înainte. Plus că acum fac sfoara până jos!

MG Mullner in bucatarie
MG Mullner in bucatarie

Ce sporturi ai mai practicat de-a lungul timpului? Eu am facut mereu sport. Am adoptat din educația americanilor. Trăind în SUA, mergeam de 5 ori pe săptămână la sală. Pe urmă am învățat să joc tenis, am vrut sa văd ce înseamnă efortul pe care îl face fiul meu când se antrenează și sa îl pot intelege. MG face tenis de performanță, iar eu m-am îndragostit de acest sport și la un moment jucam și câte 5 ore pe zi. Am învățat să schiez când MG avea 3 ani, ca să putem schia împreună. Primele lui lecții au fost primele și pentru mine.

Cum ai descrie afinitatea ta pentru sport? Mi-a placut întotdeauna să fac mișcare, iar fiul meu este dovada vie. L-am îndrumat pe MG către sport de la o vârstă fragedă. L-am dus prima dată la înot, la 3 ani era deja pe schiuri, la 4 ani era cel mai mic sportive legitimat la judo, iar la 7 ani și jumătate a început tenisul. Îi mai place să joace baschet și fotbal.


    MG Mullner si Simona Halep
MG Mullner si Simona Halep

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net