EXCLUSIV «Puştiul» care cânta «Ea este Dana», despre «greşeala» lui Ouatu la Eurovision

Ultima actualizare:
Florin Ristei
Florin Ristei

La începutul lui 2000, Florin Ristei, la vremea aceea doar un băieţel, era cunoscut de o ţară întreagă datorită hit-ului al cărui refren era pe buzele tuturor. Este vorba de melodia "Dana" care inevitabil a fost fredonată în urechile tuturor Danelor care erau colegele cuiva.

Acum, la cei 26 de ani ai săi, Florin Ristei revine în atenţia publicului din România, alături de trupa sa, intitulată FreeStay, cu care a participat şi la preselecţiile pentru a reprezenta România la Eurovision în 2013, titlu obţinut în cele din urmă de Cezar Ouatu.

Florin Ristei
Florin Ristei

Florin recunoaşte că i se întâmplă des, chiar după 13 ani de la lansarea melodiei care l-a consacrat alături de trupa AMICI, să fie luat drept puştiul simpatic al cărui refren era pe buzele tuturor la vremea respectivă.

«Comparaţiile între mine de acum 13 ani, băiatul cu "dana", şi cel de acum sunt inevitabile.  Trebuie să recunosc că m-am săturat ca toată lumea să mă identifice cu acea piesă, însă nu pot să neg că e un lucru bun. Mă amuză că de fiecare dată când întâlnesc o persoană noua vine replica: "Vaaaai, dar ai crescut, ce mare te-ai facut". Era şi normal, nu?», a declarat Florin în exclusivitate pentru Click.ro.

Florin Ristei
Florin Ristei

El explică şi de ce a avut o pauză destul de mare din lumea muzicii mainstream din România şi recunoaşte că în momentul în care a ajuns alături de colegii din Freestay şi-a dat seama că poate mult mai mult, trupa sa devenind astfel cea mai mare realizare a sa pe plan profesional.

«Pauza din mainstreem a fost una destul de mare. Am terminat cu AMICI în 2005. Imediat după asta, am ajuns la MARFAR, unde chiar dacă n-am fost în mainstream, m-am maturizat muzical. 7 ani de concerte, de coveruri, de apariţii tv, de provocări, 7 ani de învăţat muzică. Iar la finele lui 2012 m-am hotărât ca e cazul să vreau şi mai mult. Colegii din Marfar m-au înţeles, am plecat şi aşa am născut formula FreeStay în octombrie 2012. Cea mai mare realizare a mea de până acum, pe plan profesional, este lansarea FreeStay. A fost cea mai mare bucurie şi emoţie traită în ultima perioadă, un sentiment unic pe care sper să-l simt şi atunci când voi cânta pe un stadion în faţa a 100.000 oameni» a adăugat Florin.

Iar planurile sale par să capete formă, având în vedere participarea trupei la preselecţiile pentru Eurovision. Cu toate că recunoaşte că această experienţă a fost interesantă şi cu toate că se bucură pentru succesul lui Cezar Ouatu, Florin susţine că îi este greu să priceapă care au fost motivele pentru care Ouatu a ne-a reprezentat ţara la concursul internaţional. În acest sens, a declarat în exclusivitate pentru Click.ro că, după părerea lui, prezentarea de la Malno a lui Ouatu a fost destul de riscantă.

simeon stalpnicul png

«Ceva "original" şi "nou" nu înseamnă întotdeauna ceva bun. E foarte uşor să cazi în latura penibilului. Felicitări pentru Cezar că a ajuns acolo! Cum a ajuns acolo este însă dincolo de înţelegerea mea», ne-a declarat Florin.

În ciuda faptului că nu ne-au reprezentat ţara la Eurovision, cei de la Freestay au planuri mari pe viitor.

«În curând vom scoate o piesă pe radio, în septembrie, cu susţinerea unei case de discuri puternice din România, care ne-a remarcat la o cântare şi ne-a propus o colaborare. Despre muzica din România nu am prea multe de zis. Am multe momente în care sunt frustrat din cauză că unii ajung să-şi asume merite pe care nu le-au muncit, însă îmi revin repede. Cred că muzica la noi se îndreaptă într-o direcţie bună, apar din ce in ce mai multe piese bune, se cântp live şi sper să ne facem şi noi un loc frumos în industria asta. Păzea, atacăm Romania!», a adăugat artistul.


    Florin Ristei
Florin Ristei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net