10 greșeli pe care le faci și ai un somn prost

image
Schimbarea proastelor obiceiuri înainte de culcare vă poate ajuta să aveți un somn de calitateFoto: Shutterstock

Odihna insuficientă este o problemă a cărei sursă o pot constitui proastele obiceiuri pe care oamenii le au cu puțin timp înainte de culcare.

De cele mai multe ori, o persoană nu poate adormi după ce pune capul pe pernă din cauza băuturilor stimulante pe care le consumă în orele dinainte de culcare. Cofeina, taninii din ceai sau alcoolul sunt stimulante nervoase, care vă pot afecta calitatea somnului, dacă le consumați seara. Ele acționează inițial ca niște sedative, dar vă provoacă un somn agitat pe parcursul nopții. Acestea trebuie consummate cu cel puțin două ore înainte de somn, recomandă Huffingtonpost.

Schimbarea unor obiceiuri alimentare banale, cum ar fi înlocuirea cafelei de la prânz cu un ceai din plante sau schimbarea ciocolatei de seară cu un iaurt simplu, îndulcit cu puțină miere, vă poate influența în mod pozitiv calitatea somnului și automat sănătatea. Multe personae au tendința de a consuma alimente dulci cu puțin timp înainte de a se băga în pat. Zahărul este un stimulant al sistemului nervos, iar acest lucru vă va afecta somnul în mod decisiv.

Somnul bun constituie un factor important al performanțelor noastre ca indivizi așa că implementarea unor stretegii pentru a beneficia de el la maximum îți poate revoluționa toate aspectele vieții. În afară de eliminarea alimentelor dulci și a băuturilor stimulante, un alt lucru care poate influența în mod pozitiv somnul este gimnastica. Este demonstrat științific că exercițiile fizice moderate au un efect benefic asupra calității somnului, atâta timp cât ele sunt făcute în timpul zilei, nu seara.

Cele 10 greșeli pe care un om le face și are parte de un somn prost sunt:

Din cauza unui somn prost cauzat de aceste greșeli frecvente, dimineața, oamenii au o stare tensionată. Aceasta se manifestă prin încetineală, morocăneală și depresie. În plus, foarte mulți oameni au o poftă de mâncare exagerată din cauza oboselii.

3 alina ceusan 2 jpg
Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
anca serea fiica jpg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
vlăduța lupău png
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
293172253 1378552842655773 4982117340242158991 n jpg
image
image
image
image
gabriela firea nicusor dan jpeg
tragedie cobadin jpg
donald trump jpeg
image png
China Taiwan şi SUA adversari FOTO SHUTTERSTOCK
foto1 profimedia 0335766210 jpeg