10 mituri despre sex


    Actul sexual poate deveni un sport plăcut, care te ajută să pierzi în greutate
Actul sexual poate deveni un sport plăcut, care te ajută să pierzi în greutate

„Femeile nu se gândesc aşa de mult la sex ca bărbaţii” sau „o partidă de amor rezolvă toate neînţelegerile în cuplu”. Află ce este legendă şi ce este adevăr în toate acestea, la fel ca şi în cazul altor opt mituri despre sex.

1.     „Numai ei se gândesc la sex”

Faptul că bărbaţilor le zboară adesea gândul la sex nu mai este un secret pentru nimeni. Studiile arată însă că ei nu sunt singurii care dau frâu liber imaginaţiei erotice. Şi femeile fac acest lucru, şi chiar într-o proporţie uimitoare.

Astfel, aproximativ 70% din femei se gândesc la sex mai mult de o oră pe zi, arată un studiu britanic care a inclus 1.000 de femei. Conform acestuia, femeile au gânduri erotice de trei-patru ori pe zi, în medie timp de un sfert de oră.

2.      „Nu este plăcut fără orgasm”

De cele mai multe ori, s-ar putea să fii prea concentrat să atingi punctul suprem al plăcerii erotice. Tocmai din această cauză, este posibil să îţi „ratezi“ orgasmul.

De aceea, încearcă să savurezi mai mult momentele de preludiu, mângâierile, sărutările şi atingerile în zonele sensibile laplăcere. Nu uita că femeile au nevoie de mai multă „încălzire” pentru a ajunge la orgasm, adică în jur de 20 de minute!

3.      „La bătrâneţe, suntem mai puţin preocupaţi de amor”

După intrarea la menopauză şi, respectiv, la andropauză, în cazul bărbaţilor, scade şi preocuparea pentru viaţa sexuală, din cauza diminuării nivelului de hormoni implicaţi în producerea plăcerii.

Însă tratamentele de substituţie hormonală pot menţine echilibrată balanţa acestor hormoni. În plus, dorinţa nu mai este inhibată de unele griji legate de sarcină, de pildă.

4.      „După căsătorie, facem mai puţin sex”

De multe ori, căsătoria este asociată cu scăderea dorinţei şi cu mai puţină fantezie sexuală. Adevărul este că, după ce ne punem pirostriile, viaţa sexuală se poate îmbunătăţi.

Explicaţia este una simplă: legătura dintre parteneri se intensifică, iar aceştia îşi împărtăşesc şi îşi pun în aplicare cele mai intime fantezii mai des ca înainte. În plus, soţii se cunosc mai bine, deci ştiu şi ce aşteptări au în aşternut.

Află care sunt celelalte mituri despre sex pe clicksanatate.ro.

andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
Schengen FOTO Shutterstock
dorin cioaba 2 jpg
inna sexy jpg
cub gabi bădălău png
horoscop jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
image
image
image
image
image
image
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg