10 soluţii salvatoare dacă te atacă maidanezii

Ultima actualizare:

    Instructorul Mihai Nae te învaţă să scapi nevătămat dintr-o astfel de confruntare
Instructorul Mihai Nae te învaţă să scapi nevătămat dintr-o astfel de confruntare

Ce a păţit Andreea Marin nu este o întâmplare izolată. Sute de oameni au fost şi încă sunt atacaţi de maidanezi, autorităţile de la noi din ţară nefiind în stare nici până acum să rezolve problema animalelor de pe străzi. Cum scapi basma curată dacă ţi se întâmplă să fii lătrat, încolţit? Instructorul de dresaj canin Mihai Nae spune că micile gesturi pe care le facem sunt esenţiale.

Dacă nu ai avut prea mult contact cu patrupedele, până acum, şi nu le cunoşti psihologia, este greu să acţionezi „ca la carte” într-o situaţie de panică. Ai, totuşi, şanse să scapi cu bine dacă ştii câteva „manevre”. E important să-ţi păstrezi sângele rece şi să nu arăţi că-ţi e frică.

Spray-ul paralizant nu e o soluţie

E destul de riscant să foloseşti spray paralizant. Dacă animalele sunt la o distanţă prea mare sau o adiere a vântului risipeşte mirosul înainte de a-şi atinge ţinta, reacţia maidanezilor poate fi şi mai agresivă. Fâsâitul spray-ului îi va enerva şi mai mult. Nici aparatele cu ultrasunete nu sunt foarte eficiente. “Unele au dat randament, altele nu”, spune Mihai Nae.

Ce se întâmplă când te plimbi cu animalul de companie

Când ieşi la plimbare cu animalul tău de companie, ţinta maidanezilor nu mai eşti tu, ci câinele tău. Dacă e mic, îl poţi proteja, luându-l în braţe. Dacă e de talie mare, se va putea apăra şi singur. Ţine-l lângă tine şi, dacă ai o umbrelă sau un băţ, sunteţi salvaţi. Nu-l trage în lesă pentru că îl pui în inferioritate. El va fi atent să te asculte pe tine şi nu se mai apără. Lasă-i lesa puţin mai lejeră şi va lua singur atitudine. Dar sub nicio formă nu-i da drumul. Nu-l corecta şi nu-l certa pentru că îl faci să-i fie frică. „Câinii foarte puternici, precum Cane Corso, Ciobănescul German, Pitbull-ul, trebuie ţinuţi în continuare cu botniţa pusă. Se vor putea apăra foarte bine şi aşa. Altfel, îi vor face praf pe maidanezi şi va ieşi un scandal urât şi nedorit”, avertizează specialistul. 

Bicicliştii se pot apăra mult mai uşor

Bicicliştii sunt „prada” preferată a maidanezilor. Cineva care trece în viteză prin teritoriul lor le trezeşte automat instinctul de vânătoare.  Cu toate acestea, biciclistul se poate apăra mult mai uşor, mărturiseşte instructorul de dresaj canin. „Are două variante: ori pedalează foarte repede ca să-i lase în urmă, ceea ce este mai greu, ori se opreşte şi se dă jos, folosind bicicleta pe post de armă. Practic, o roteşti în jurul corpului, arătând că te poţi apăra”.

image
image
image
image
image
image
bloc în construcții Suceava jpg
imagine NASA 2 jpg
Tramvai Bozankaya la Timişoara FOTO Ş.Both
mihai voropchievici 2020 e an cu multa incurcatura la ce trebuie sa fiti atenti 626348 1000x600 jpg
copil  sursa   Shutterstock jpg
FIOROSUL jpg