10 utilizări inedite ale balsamului de rufe

Balsamul de rufe nu este bun doar în maşina de spălat. El poate avea întrebuinţări multiple în gospodărie, de la curăţarea geamurilor, parchetului şi tapiţeriei, până la deblocarea fermoarelor, îndepărtarea tapetului sau împrospătarea aerului din casă. Profitaţi de el la adevărata valoare!

Ştim despre balsam că ne face hainele moi, catifelate, le parfumează şi le conferă proprietăţi antistatice. Cel puţin pentru asta a fost inventat. Dar el poate mai mult. Specialiştii unui cunoscut brand de detergenţi ne dezvăluie câteva trucuri utile în gospodărie, realizate cu balsam de rufe. 

 • Curăţă geamurile din casă, inclusiv pe cele auto. Amestecaţi într-o sticlă goală balsam de rufe şi apă, într-un raport de 1/4, aplicaţi soluţia pe un prosop şi curăţaţi geamul. Apoi lustruiţi cu o cârpă uscată. Fereastra sau geamul maşinii vor străluci de curăţenie, fără să rămână vreo urmă.

 • Curăţă impecabil uşi, plăci ceramice şi mobilierul din baie. Amestecaţi  într-un lighean balsam cu apă călduţă şi curăţaţi cu o lavetă/burete.
 • Ajută la îndepărtarea tapetului. Vreţi să renunţaţi la vechiul tapet? Ca să îl dezlipiţi mai uşor de pe perete, diluaţi un capac de balsam de rufe într-un litru de apă şi aplicaţi soluţia pe tapet cu un burete, lăsaţi să acţioneze aproximativ 20 minute, apoi îl veţi putea da jos foarte uşor.
 • Înlătură părul de animale de pe covor. Cu un burete sau o cârpă înmuiată într-un amestec de balsam de rufe şi apă (1/1), se freacă suprafaţa respectivă de pe covor. Aşteptaţi un timp ca soluţia să acţioneze. Balsamul va face fibrele de covor mai moi, ceea ce va facilita aspirarea extrem de uşoară a părului.

 • Deblochează fermoarele. Dacă vi s-a blocat cursorul fermoarului (din metal sau din plastic) sau doar funcţionează cu dificultate, ungeţi-l cu balsam de rufe şi...gata!
 • Curăţă hainele din piele. Dacă s-au pătat, folosiţi la curăţare balsam de rufe. Petele vor dispărea ca prin farmec.
 • Combate electrizarea hainelor. Amestecaţi puţină apă cu balsam de rufe şi stropiţi dresurile sau căptuşeala sintetică a hainelor. Astfel fibrele sunt protejate împotriva frecării şi nu se mai generează energie statică.
 • Scoate petele de pe tapiţerii. Tot o soluţie compusă din apă şi balsam de rufe se poate folosi la ştergerea petelor de pe bancheta maşinii sau de pe canapea, scaune. Folosiţi un burete înmuiat în această soluţie, lăsaţi să acţioneze 10 minute, apoi ştergeţi cu o cârpă uscată.
 • Elimină mirosul de prăjeală din casă. Puneţi într-o oală la fiert apă cu balsam de rufe şi lăsaţi să fiarbă câteva minute. Casa va fi apoi frumos parfumată.

 • Curăţă parchetul laminat. Turnaţi într-o găleată cu apă o cantitate mică de balsam de rufe şi, cu mopul, spălaţi podeaua. Parchetul laminat va arăta de parcă abia a fost montat!
cub camelia șucu (1) png
cub ioana nastase png
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
cub emma corrin png
Kirstie Alley jpg
lia bugnar anghel damian theo rose foto CANCAN (2) jpg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
femeie vaccin jpg
calendar ortodox 2021 7 decembrie sf filofteia de la arges icoana de sorin vintzeanu jpeg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III  GettyImages 1243368615 jpg