1.200 de pistoale letale, descoperite în camionul unui ucrainean în Constanța. Ce avea de gând să facă

Ultima actualizare:

1.200 de pistoale suspecte de a fi arme letale au fost găsite într-un camion care încerca să intre în România prin Negru Vodă, condus de un cetăţean ucrainean.

Pistol găsit de polițiști asupra unui ucrainean Foto: Poliția de Frontieră
Pistol găsit de polițiști asupra unui ucrainean Foto: Poliția de Frontieră

Bărbatul transporta pistoale cu gaze

Joi la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean ucrainean, în vârstă de 54 de ani, la volanul unui camion înmatriculat în Ucraina.

Întrucât exista bănuiala că pistoalele fac parte din categoria armelor letale supuse autorizării, polițiștii de frontieră au însoțit ansamblul rutier în Portul Constanța, iar împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța-Sud au desigilat compartimentul marfă și au descoperit 60 de cutii ce conțineau 1.200 pistoale, marca Stalker, calibru 9 mm, care au fost ridicate în vederea expertizării. 

Armele erau aduse din Turcia

Potrivit unor surse, armele erau aduse din Turcia și ar fi trebuit să ajungă pe frontul din Ucraina. De asemenea, pistoalele erau modificate să pară că sunt arme airsoft la trecerea prin România, dar ar fi urmat să fie modificate la loc când ajungeau în Ucraina. Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Alți bărbați prinși la graniță cu pistoale

La începutul lunii ianuarie a acestui an, un cetăţean ucrainean a încercat să intre în România prin vama Albița având asupra sa un pistol și muniție pentru el. Bărbatul, care nu are permis de port armă, le-a povestit polițiștilor de frontieră că deţine pistolul pentru autoapărare şi că l-a uitat în mașină la plecarea în cursă.

Tot anul acesta, la sfârșitul lunii ianuarie, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit, într-un autocamion care mergea spre Republica Moldova, 14 carabine tir, 10 pistoale cu aer comprimat și muniția aferentă acestora, pentru care transportatorul nu deținea documentele necesare scoaterii lor din țară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net