5 întrebuinţări inedite ale foliei de aluminiu


    Folia de aluminiu nu trebuie să-ţi lipsească din casă
Folia de aluminiu nu trebuie să-ţi lipsească din casă

Ai cumpărat folie de aluminiu ca să-ţi împachetezi sendvişurile. Dar ştiai că ea poate avea o mulţime de alte utilizări?! Iată care sunt acestea.

Protejează aragazul

Nu e tocmai estetic, dar e util, mai ales dacă nu ai timp să cureţi aragazul după fiecare gătit. Îl poţi proteja de murdărie, de pete de ulei, de arsură acoperind suprafaţa de gătit cu folie de aluminiu. Lasă descoperită zona din greptul ochiurilor. Mai simplu e să schimbi această folie.

Ascute foarfeca

Ia o folie de aluminiu mai mare, împătureşte-o în mai multe straturi (cu cât mai multe, cu atât mai bine) şi taie-o apoi cu foarfeca. Dacă este nevoie, fă această operaţiune de mai multe ori. Foarfeca ta tocită va merge brici!

Redirecţionează căldura în casă

Nu e cazul acum, dar pe viitor e bine să ştii că folia de aluminiu păstrează căldura în casă, iarna. Pentru a nu avea pierderi de căldură, lipeşte o folie mare de aluminiu în spatele caloriferelor. Căldura degajată de calorifer va fi direcţionată înspre interiorul camerei.

Înlocuitor al bureţilor de sârmă

Pentru a curăţa oalele arse, în locul clasicului burete de sârmă poţi folosi folia de aluminiu. Ia o bucată mai mare, mototoleşte-o şi freacă obiectele din bucătărie pătate de arsură. Această metodă funcţionează la fel de bine ca şi buretele de sârmă.

Bună la călcatul refufelor

Deoarece folia este un conductor excelent de căldură, aceasta te va ajuta să calci rufele pe ambele părţi dintr-o dată. Pune o bucată de folie de aluminiu între cele două suprafeţe de călcat şi îţi vei scurta timpul dedicat acestei activităţi la jumate.

harry si meghan jpg
foto1 copii crisanB jpg
FotoJet (2) jpg
Anca Dinicu  jpg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
gabriel apostol jpeg
mihaela radulescu jpg
Razvan Popescu slab jpg
Republica Moldova Independenta
apostol gabriel
image
image
image
image
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg