5 mituri despre alcool pe care trebuie să nu le mai crezi
Cei care apreciază cu adevărat alcoolul, în special efectele și gustul lui, au câteva idei preconcepute despre el. Așa se face că, după prima gură de bere sau vin, prietenii încep să povestească „inițatului” câte și mai câte despre „poțiunea” respectivă.
După câteva analize amănunțite, s-a ajuns la concluzia că toate acele „adevăruri” despre alcool sunt, de fapt, mituri, potrivit marieclaire.com. Iată ce trebuie să încetezi să mai crezi orbește despre una dintre cele mai consumate băuturi din lume, după apă.
1. Contează ordinea în care bei diferite tipuri de alcool
Fals! Deși toată lumea cunoaște zicala „Berea după vin e un chin, vinul după bere e o plăcere”, ceea ce contează, de fapt, atunci când consumăm băuturi alcoolice, este cantitatea. Așadar, nu are nici o relevanță dacă bei bere, iar apoi vin, iar apoi tărie, pentru că mahmureala nu ține cont de ordinea în care consumi băuturile.
2. Mahmureala se vindecă cu un duș și o cană de cafea
Nici acest lucru nu este în totalitate adevărat. Deși dușul, cafeaua și anumite vitamine îți pot ajuta corpul să se învioreze, mahmureala, care vine la pachet cu grețuri, amețeli și dureri de cap, se vindecă numai cu timpul. Așa-zisele remedii nu fac decât să te ajute să procesezi alcoolul mai repede.
3. Dacă bei cafea atunci când consumi băuturi alcoolice vei fi mai alert
Desigur că te simți energizat după ce ai băut o ceașcă de cafea, însă atunci când bei alcool, simțurile tale vor fi atenuate, indiferent ce încerci să consumi în paralel. Mai rău, cafeaua te va ține treaz mai mult timp, oferindu-ți prilejul de a bea și mai mult, ceea ce îți va provoca o mahmureală teribilă.
4. Toate tipurile de alcool duc la mahmureală
Acest lucru nu este neadevărat, însă unele tipuri de alcool îți pot provoca o mahmureală mai accentuată decât altele. De exemplu, băuturile bogate în zahăr provoacă dureri de cap, iar tăria închisă la culoare, precum romul sau whiskey-ul, îți provoacă o depresie cruntă a doua zi dimineață.
5. Vinul vechi este cel mai bun
Specialiștii spun întotdeauna că un vin vechi este un vin bun, însă acesta nu este singurul lucru care contează. Multe tipuri de vin sunt făcute pentru a fi băute imediat, iar dacă sunt lăsate să stea, pentru mult timp, într-o debara, devin rele la gust. Același lucru se aplică și vinurilor spumante sau acidulate.