5 obiceiuri care îți scurtează viața

image
Exercițiile fizice prea multe și prea dese îți pot scurta viațafoto: Hepta

Longevitatea este unul dintre cele mai discutate subiecte în ultimul timp, iar multe dintre obiceiurile zilnice scurtează viața. Stilul de viață poate afecta foarte mult sănătatea mintală, dar și fizică, scutând sau prelungind această perioadă.

Un nou stil de viață cu noi deprinderi ar putea afecta pozitiv longevitatea. Iată câteva obiceiuri care scurtează viața, potrivit lifehack.org.

1. Tendința de izolare

Oamenii au nevoie să interacționeze cu alți oameni, au nevoie de iubire, înțelegere și afecțiune. Dacă locuiești singur, speranța ta de viață este una mai mică, un stil de viață singuratic limitează cu mult longevitatea. Deși pare că ai scăpat de stres atunci când te-ai mutat singur, te înșeli. Lipsa unei persoane cu care să interacționezi atunci când stai la masă sau când te uiți la televizor te-ar putea priva de fericire.

2. Sedentarismul

Mulți oameni au prostul obicei de a sta jos toată ziua, deși mulți dintre ei o fac de nevoie, la locul de muncă. Sedentarismul este un inamic al longevității. Anumite studii au relevat faptul că statul pe scaun pentru mai mult decât 11 ore pe zi crește riscul de deces în următorii trei ani cu peste 40%. Cel mai bine, atunci când trebuie să stai foarte mult jos la locul de muncă, este să te ridici în picioare din când în când pentru a-ți revigora corpul.

3. Altruismul

Este bine să fii bun și săritor într-o anumită măsură, însă atunci când nu poți spune „nu” persoanelor care te enervează, riști să îți scurtezi viața. Atunci când faci ceva care nu te încântă suferi un anumit nivel de stres, mai ales când este vorba despre o persoană pe care nu o suporți. Învață să refuzi pentru a trăi o viață lungă și liniștită.

4. Dormitul prea mult

Cel mai rău lucru pe care ți-l poți face singur este să dormi mai mult de opt ore pe noapte. Somnul excesiv îți poate provoca o stare de oboseală și mai accentuată, iar mai mult decât atât, nu este deloc sănătos pentru organism. Încearcă să-ți stabilești un program de dormit care nu depășește șapte ore, pentru a-i permite organismului să se învioreze.

5. Prea mult sport

Te-ar putea surprinde faptul că acest obicei îți scurtează viața, însă prea mult efort zilnic sau chiar săptămânal îți poate afecta în mod negativ organismul. Cel mai bine este să consulți un doctor pentru a-ți organiza un program de exerciții fizice potrivit pentru organismul și corpul tău. 

regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
meghan markle harry regina jpeg
iulia albu
cub bianca dragusanu png
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
regiunile ucrainene unde rusii fac referendumuri foto france24
Cseke Attila Eduard Novak Kelemen Hunor foto Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg
meghan markle harry regina jpeg
A1 marcaje webp
pasaj doamna ghica jpg