5 sfaturi cum să scapi de insomnii pe timp de caniculă


    Nopţile din timpul arşiţei, veritabile coşmaruri pentru insomniaci
Nopţile din timpul arşiţei, veritabile coşmaruri pentru insomniaci

Vara vine la pachet cu problemele ei specifice! Şi când mercurul din termometre rămâne blocat la peste 30 de grade Celsius, nici Moş Ene nu mai vine aşa de uşor pe la gene. Însă iată ce ne recomandă specialiştii britanici experţi în tehnici de somn.

Iată cinci sfaturi să dormi bine pe timp de caniculă şi să scapi de insomnii, puse la punct după mai mulţi ani de cercetări în domeniu, la care au participat peste 100.000 de voluntari de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 18 şi 70+ de ani. Experţii britanici în tehnici de somn au elaborat un plan eficient de combatere a insomniilor de vară. 

Cubul de gheaţă de la încheieturi

Ei recomandă răcorirea cu un cub de gheaţă în zona încheieturilor (glezne, genunchi, gât, subraţ, inghinali, cot şi palmă) înainte cu 15 minute de a încerca să aţipiţi. 

Masajul în talpă

Masajul în talpă în zona degetelor, monturilor în scobitura tălpii şi în lateralul tendonului lui Ahile cu o cremă răcoritoare pe bază de camfor şi mentă asigură un somn adânc şi odihnitor. 

Şosete pentru reglarea temperaturii

Pentru o circulaţie periferică mai bună şi o răcorire eficientă a corpului pe timpul nopţii este important să purtaţi şosete. Ideal ar fi ca acestea să fie răcorite înainte înainte de a le încălţa timp de 20 de minute în congelator. 

Respiraţie 4-7-8

Tehnica de respiraţie inspirată din yoga îi ajută pe mulţi insomniaci să adoarmă în mai puţin de 20 de minute. Inspiraţi timp de 4 secunde, ţineţi aerul în plămâni cât număraţi până la 7 şi expiraţi timp de 8 secunde. Repetaţi de 10-15 ori această tehnică şi veţi dormi ca un prunc. 

Sucul de cireşe

Sucul de cireşe este cel mai bun calmant pe timpul nopţii. Cercetătorii britanici au descoperit că voluntarii care au băut cu o oră înainte de culcare un pahar de 250 ml de suc de cireşe au dormit cu 84 de minute mai mult decât cei care nu au consumat licoarea înainte de culcare. Sucul conţine procianină şi antocianină care produc melatonină şi triptofan, hormoni care stimulează somnul. 

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
Brad Pitt (5) jpg
tanara dezbracata in pat jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
fiii lui adrian nastase jpg
andreea esca 6 png
Screenshot 2022 12 01 at 17 09 48 png
Cuptor microunde Foto shutterstock 2095495495 jpg
image
image
image
image
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg