6 ciudăţenii din lumea animalelor!

image
Top 6 lucruri surprinzătoare pe care nu le ştiai despre animale

Ne place să credem că ştim multe despre animale. Că unii câini sunt loiali şi iubitori, că alţii sunt agresivi, că găinile nu sunt tocmai isteţe şi aşa mai departe. De multe ori, însă, realitatea se încăpăţânează să fie cu totul alta. Click! şi animale.ro îţi arată câteva adevăruri surprinzătoare!

1. Pitbulili au avut nenorocul să fie asociaţi cu un stereotip deloc plăcut. Sunt consideraţi câini agresivi de la Mama Natură, astfel că nu puţini sunt aceia care nu îi recomandă familiilor cu copii, printre multe altele. De fapt, însă, agresivitatea lor nativă nu este altceva decât un mit.

image
Pitbulii sunt consideraţi cei mai agresivi câini

Pitbullii nu se nasc cu o înclinaţie spre agresivitate mai accentuată decât a altor rase de câini, dar şi-o dezvoltă dacă beneficiază de un context de aşa natură - cum s-a întamplat cu pitbullii antrenaţi pentru luptele sângeroase cu alţi câini, de unde şi reputaţia nefericită.

2. Doar auzindu-i numele şi te trec fiori reci pe şira spinării! Cu o denumire care te poartă cu gândul la creaturile mitice care scuipă foc şi zboară, dragonul de Komodo este o reptilă destul de înfricoşătoare, însă nu atât de periculoasă pe cât ai putea crede.

simeon stalpnicul png
Dragonul nu este atât de fioros pe cât pare

Ce-i drept, este puternică - dimensiunile sale, de până la 3 m, o ajută în acest sens -, însă muşcătura sa este mai slabă decât aceea a unei pisici de casă! Maxilarul său nu este tocmai puternic, de unde şi forţa redusă a muşcăturii sale. Asta nu înseamnă, totuşi, că ţi-ai dori vreodată să ai de-a face cu colţii săi, dacă ne gândim câte bacterii periculoase poate transmite muşcătura sa!

3. Poate că poveşti precum "Regele Leu" te-au făcut să crezi altceva, dar, în realitate, leii nu se dau în lături de la... infanticid. Iar asta se întâmplă în mod constant în sălbăticie când un mascul alfa decide să se împerecheze cu o leoaică, iar aceasta are deja puii altui leu! Ghinion, fiindcă masculul nu este dispus să crească pruncii altuia, pe care, astfel, îi ucide fără milă înainte de a-şi întemeia propria familie.

image
Leii masculi ucid puii femelei cu care vor să se împerecheze

4. Spre deosebire de muşcătura dragonului de Komodo, cea a unui aligator este letală. Fără doar şi poate. Şi dacă aligatorii - şi "fraţii" lor, crocodilii - nu sunt reptile pe care să îţi doreşti vreodată să le superi, totuşi comportamentul lor feroce devine incredibil de dulce în perioada împerecherii. Când aligatorii... dansează. Ca să îşi impresioneze potenţialele partenere.

image
Aligatorii sunt printre cele mai periculoase animale de pe planetă

5. Urşii furnicari par, la prima vedere, animale docile şi inofensive. În definitiv, sunt lenţi, aproape orbi şi nici n-aud prea grozav. În plus, n-au nici măcar dinţi! Şi totuşi, dacă îi superi, s-ar putea să te coste chiar viaţa! Fiindcă ating dimensiuni impresionante (2 m la maturitate) şi au gheare ascuţite, urşii furnicari sunt perfect capabili să ucidă până şi oameni!

image
Ursul furnicar poate atinge o înălţime de 2 metri

6. Găinile sunt pe nedrept considerate doar păsări bune pentru carne şi ouă. În realitate, pe lângă faptul că sunt foarte isteţe, găinile le-au oferit oamenilor de ştiinţă o surpriză incredibilă: în ochii lor, aceştia au descoperit o nouă stare a materiei, botezată hiperuniformitate dezordonată.

simeon stalpnicul png
Contrar aşteptărilor, găinile sunt păsări foarte inteligente

Spre deosebire de majoritatea animalelor, celulele cu conuri din ochii găinilor nu sunt distribuite uniform, ci împrăştiate aleatoriu, situaţie care ar putea duce, pe viitor, la inovaţii incredibile în domeniul opticii!

Margherita jpg
1 bruce willis jpg jpeg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
FotoJet (2) jpg
image png
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg