6 întrebări al căror răspuns te vor ajuta să găsești orașul perfect pentru tine

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Anul care s-a încheiat a adus cu sine o mulțime de modificări în viața și obiceiurile noastre, unii dintre noi optând pentru un nou serviciu, alții restabilindu-și prioritățile. Totodată, pe mulți i-a constrâns să își schimbe modul de viață, iar pe alții i-a făcut să se gândească dacă nu este momentul să se mute în alt oraș, unul care să răspundă mai bine așteptărilor și cerințelor lor.

Indiferent care sunt motivele pentru care îți dorești să te muți în alt oraș, în afară de căutarea unor apartamente de vanzare Cluj, Brașov sau orașe mai mici de provincie, care te vor ajuta să-ți formezi o idee privind costurile la care te expui, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, ca să fii sigur că este mutarea potrivită pentru tine. 

Oraș mic sau mare?

Dimensiunea unui oraș va avea un mare impact asupra modului de viață. Unii consideră că orașele mari sunt interesante și îți oferă o multitudine de oportunități, alții le consideră stresante și copleșitoare. Pe de altă parte, unii spun că orașele mici pot deveni plictisitoare, alții spun că sunt liniștite și te poți bucura de mai mult timp pentru tine. Așadar, acordă-ți suficient timp să te decizi în ce oraș vrei să trăiești.

Ce fel de climă îți dorești?

Clima este un aspect important pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când iei decizia să te muți, pentru că va avea un impact uriaș asupra vieții tale de zi cu zi. Dacă ești o persoană friguroasă și nu îți place iarna, poate ar fi mai bine să nu te decizi pentru orașe precum Brașov sau Vatra Dornei. Clima este și cea care va hotărî ce fel de activități poți face și îți va influența și starea de spirit.

Observă piața muncii

Acest aspect este extrem de important chiar și dacă lucrezi de la distanță, pentru că niciodată nu știi ce probleme pot apărea în compania unde ești angajat. Așadar, acordă atenție pieței privind locurile de muncă înainte de a face o mișcare. Nu te uita doar la câte posturi sunt disponibile în întreaga zonă, ci încearcă să aprofundezi în domeniul tău de activitate. Spre exemplu, într-un oraș turistic cu siguranță vei găsi multe oferte pentru calificări precum ospătar, recepționer sau bucătar, dar foarte puține pentru profesii precum inginer sau ziarist.

Află costul vieții

Costul vieții afectează decisiv modul în care trăiești zi de zi. Astfel, încearcă să afli prețul diferitelor produse esențiale, de la mâncare, haine, transport și până la servicii de telefonie. Dacă te muți cu familia, interesează-te care sunt costurile lunare pentru grădiniță și alte activități extracurriculare pentru copii, precum after-school sau alte cursuri.

Conexiuni și prieteni

Începerea unei vieți într-un oraș în care nu cunoști pe nimeni poate fi interesantă, dar de cele mai multe ori se dovedește a fi apăsătoare și frustrantă, mai ales în vremurile actuale, când trebuie să respectăm o serie de restricții. De asemenea, faptul că un cunoscut stă deja în acel oraș te poate scăpa de multă muncă privind căutarea unei locuințe sau chiar și a unui serviciu. Mai departe, acea persoană te poate ajuta să te integrezi în anumite grupuri sociale și să-ți faci noi prieteni. Dacă te muți împreună cu familia, persoana respectivă îți poate da sfaturi privind grădinițele sau școlile din orașul respectiv.

Ce îți dorești de la noul oraș?

Aceasta este poate cea mai importantă întrebare la care trebuie să găsești răspuns. Îți dorești un oraș în care să te poți plimba cu bicicleta și să ai acces la activități în aer liber? Vrei un oraș în care să ai oportunități profesionale? Te interesează accesul la sănătate? La educație? Încearcă să răspunzi la aceste întrebări și apoi vizitează orașul pentru care te-ai decis. Îți recomandăm chiar să stai câteva zile, pentru a vedea cum te-ai simți acolo și ce lucruri interesante poți face. 

Mutarea într-un nou oraș îți poate schimba viața în totalitate și nu este o decizie pe care să o iei cu ușurință, așadar cântărește bine avantajele și dezavantajele.

image
image
image
image
image
image
Bebeluș foto pixabay
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
padure stejar china
Max Woosey Instagram jpg
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg