6 motive pentru care e mai sănătos să fii singur, conform oamenilor de ştiinţă

Ultima actualizare:

    Uneori e mai bine să fii singur, decât într-o relaţie doar pentru că aşa îţi cer alţiiFoto: Click!
Uneori e mai bine să fii singur, decât într-o relaţie doar pentru că aşa îţi cer alţiiFoto: Click!

E bine să avem pe cineva lângă noi, însă nu e deloc sănătos să fim într-o relaţie doar de dragul de a fi într-o relaţie. Nu contează cât de mult crezi că doar aşa poţi fi "complet", dacă ai un partener. La un moment dat, trebuie să înveţi să fii tu cu tine, aşa că uneori e mai bine să fii singur.

Conform sexologilor, nu e bine să fii mereu singur, dar nici să fii mereu într-o relaţie. De fapt, depinde de situaţia fiecăruia: de vârstă, istoria relaţiilor, sănătatea emoţională, înclinaţiile personale, potrivit huffingtonpost.com. Iată şase motive pentru care e mai bine să fii singur uneori. 

1. Ai mai mare grijă de tine

Sexologii punctează că, în studiile de specialitate, s-a observat că nu e prea mare diferenţă între femeile singure şi cele căsătorite când vine vorba de sănătate. Ba chiar, în unele cazuri, cele singure au obţinut scoruri mai bune decât cele cu soţi. Mai mult, persoanele căsătorite tind să se îngraşe în primii patru ani de mariaj, de unde şi expresia "s-a neglijat". 

2. Eşti mai activ social

Unele studii arată că persoanele singure sunt mai dispuse să aibă relaţii sociale şi să socializeze decât persoanele căsătorite. În plus, conexiunile lor sociale sunt mai profunde. 

3. Mănânci mai sănătos

Dacă eşti într-o relaţie nesănătoasă, toxică, abuzivă, nereuşită, dacă treci printr-o despărţire sau un divorţ, corpul şi mintea îţi sunt afectate. De aici, poţi să capeţi obiceiuri nesănătoase, printre care şi mâncatul alimentelor nu tocmai bune pentru tine. 

4. Prieteniile durează mai mult

Poate că nu e ceva ce vrem, dar, când ne căsătorim, prieteniile nu mai sunt pe primul lor. Priorităţiile sunt partenerul şi familia, ceea ce e ok. Persoanele singure sunt mult mai pricepute în a forma şi menţine prietenii şi sunt prieteni mai buni. Dacă ai un grup de prieteni, e mult mai uşor să treci peste faptul că nu ai găsit  "alesul" sau "aleasa". 

5. Ai mai puţine datorii

Deşi banii nu trebuie să fie totul în viaţă, a avea datorii e foarte stresant. Şi se pare că persoanele singure au mai puţine datorii. 

6. Înveţi să te descurci singur

Dacă eşti singur, ştii să te bucuri de propria-ţi companie şi de timpul petrecut cu propria persoană. Abilitatea de a exista de unul singur, independent de alţii, e una foarte importantă, iar cuplurile nu prea o au. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net