6 trucuri ca să decorezi bradul ca un profesionist

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Aspect unitar

Un brad de Crăciun arată perfect dacă are un aspect unitar și bine proporționat. Asta înseamnă ca toate piesele pe care le folosești să aibă elemente comune. Stilul, forma, dimensiunea, culoarea și tipul de decoratiuni de Craciun pe care le utilizezi trebuie să fie în perfectă armonie. Nu omite ca acestea să se încadreze bine în decorul din cameră, dar și cu restul elementelor specifice pe care le utilizezi.

Schema de culori

Eleganța vine din echilibrul cromatic și contraste. O soluție simplă o reprezintă globurile și ornamentele de o singură culoare, dar cu dimensiuni și forme diferite. O altă variantă este aceea a decorațiunilor identice ca formă, dar în culori complementare. Mai poți alege o combinație între decorațiuni cu mai multe forme, de dimensiuni apropiate și în culori asortate. Pentru un aspect perfect, nu combina globurile din plastic cu decorațiuni din alte materiale (paie, lemn, țesături).Anul acesta, de exemplu, sunt în mare vogă tonurile metalice de cupru, auriu și argintiu, dar și cele de gri perlat sclipitor.

Instalația luminoasă

După ce ai fixat bine bradul în suportul lui, primul pas este montarea instalației luminoase. Aceasta se așază de sus în jos, în spirală, cât mai aproape de tulpina bradului. Un truc excelent este acela de a monta două instalații: prima în sensul acelor de ceasornic, iar a doua în sens invers. Dacă beculețele pot fi programate să oscileze, fă în așa fel încât momentele în care sunt aprinse toate să se combine cu cele în care se aprind pe rând, în contratimp. Este important ca ramurile să fie iluminate și deasupra, dar și dedesubt.Proporția luminilor este esențială. La un brad de 150 de centimetri ai nevoie de o instalație de cel puțin 100 de becuri, dar nu mai mult de 150.

Podoabele

Indiferent de tipul decorațiunilor pe care le-ai ales, acestea trebuie combinate. Dacă ai ornamente într-o singură culoare, pune-le pe cele mici pe ramurile superioare și pe cele mari în partea de jos. Dacă sunt decorațiuni identice ca formă și în culori complementare, combină-le simetric pe fiecare ramură, iar dacă sunt de dimensiuni apropiate și în culori asortate, agață-le după voia inimii în brazii naturali, și urmând o linie în spirală, fiecare în altă nuanță, cu globurile mai mici în partea de sus, în brazii artificiali.O altă soluție care generează un efect echilibrat, plăcut din punct de vedere vizual, este acela de a monta globurile urmând un „Z” imaginar, atunci când folosești decorațiuni în culori asortate.

Câte globuri folosești?

Acesta este unul dintre marile secrete care fac diferența în aspectul final al unui brad decorat de profesioniști, indiferent dacă este natural sau artificial. O regulă nescrisă spune că fiecare ramură principală trebuie să aibă trei, cinci sau șapte globuri în funcție de dimensiunea acestora și de cât de înalt și de stufos este bradul.

 Un brad de 150 de centimetri, de exemplu, care are opt sau zece rânduri, fiecare cu câte patru până la șapte ramuri, va avea nevoie de circa 150-200 de globuri.Un alt truc de mare efect este acela de a agăța globuri doar pe vârful ramurilor, folosind același sistem de prindere. Ideale sunt șnururile groase, în sine un detaliu decorativ.

Beteală sau panglici?

Depinde de stilul bradului. Condiția este să nu folosești niciodată și beteală, și panglici. Este ideal să alegi beteală cu diametru mare sau panglici cu lățimea de cel puțin zece centimetri. Brazii decorați într-o singură culoare pot primi beteală în aceeași nuanță, dar dacă folosești panglici, alege-le într-o nuanță mai închisă decât cea a globurilor.Poți utiliza un singur tip de panglică sau perechi de panglici cu texturi contrastante și lățimi diferite pentru a crea un impact vizual și mai mare. Este recomandată folosirea panglicilor cu margini cu fir, deoarece acestea sunt mai ușor de așezat sau de aranjat în bucle și își păstrează forma mai bine decât cele simple, fără fir.Indiferent de stilul în care alegi să-ți decorezi bradul de Crăciun, pune accent pe orice detaliu natural, de exemplu, conurile de brad și ramurile pudrate cu „zăpadă”. Vor completa fericit imaginea de ansamblu a bradului. 

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net