7 lucruri pe care trebuie să le faci în luna octombrie

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

A trecut vacanţa de vară, a trecut şi prima zi de şcoală, acum este cazul să luăm toamna în serios şi să începem să ne pregătim, încet, încet pentru sezonul mai rece. Iată 7 lucruri pe care ar trebui să le faci în luna octombrie ca să-ţi organizezi eficient timpul, dar şi banii!

1.Spală hainele groase de iarnă

Profită de faptul că afară este cald şi spală hainele groase de iarnă. Puloverele din lână şi mai ales gecile trebuie puse la maşina de spălat. Atenţie! Citeşte echiteta produselor şi respectă întocmai instrucţiunile producătorului. Dacă ai tăiat etichetele, recomandat este să optezi pentru o temperatură scăzută de 30 de grade Celsius. Asta, pentru a fi sigură că nu deteriorezi îmbrăcămintea. 

2. Depozitează în cutii încălţămintea de vară

Am cam spus adio sandalelor şi balerinilor subţiri aşa că ar trebui să cureţi de praf  încălţămintea şi s-o depozitezi în cutii. Foloseşte calapoade sau ghemotoace de hârtie care să-i menţină forma. Înainte de a le aşeza în dulap, sandalele şi balerinii din piele naturală sau piele sintetică se dau cu cremă specială sau cremă hidratantă, pentru a prelungi viaţa materialului. 

3. Pleacă în vacanţă, preţurile sunt foarte mici

Acum este momentul să pleci într-o scurtă vacanţă, mai ales dacă nu ai fost în concediu în această vară. Preţurile, acum, sunt mult mai mici. Dacă nu îţi poţi lua în această perioadă concediu, poţi da o fugă la munte, la sfârşit de săptămână. Pentru că nu mai suntem în sezon estival, dar nu a început nici cel de iarnă, preţurile la cazare, mai ales la pensiuni, sunt foarte atractive. 

4. Strânge bani pentru vacanţa de iarnă

Dacă nu pleci în această lună în vacanţă, poate ar trebui să te gândeşti la concediul care te aşteaptă de sărbători. Însă, pentru cele câteva zile de relaxare de Crăciun sau Revelion, va trebui să începi să strângi de pe acum cureaua. Stabileşte o sumă fixă de bani, pe care să o pui deoparte, apoi, încearcă să te descurci cu restul care ţi-a mai rămas. 

5. Cumpără haine pentru sezonul rece

Afară este încă destul de cald, însă asta nu trebuie să te împiedice să mergi prin magazine şi să-ţi cumperi haine groase de iarnă. Noile colecţii de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru sezonul rece abia te aşteaptă. De ce să cumperi de pe acum geci groase de iarnă, cizme, ghete sau pulovere din lână? Pentru că, odată cu primul val de frig, magazinele vor fi luate cu asalt, iar tu te vei călca în picioare cu alte sute de cumpărători.  

6. Vânează reducerile de toamnă

Deşi sezonul reducerilor de vară s-a încheiat de mult timp, află că toamna magazinele vin în întâmpinarea clienţilor cu o mulţime de oferte atractive şi discount-uri. Vorbim despre aşa-numitele reduceri de toamnă la haine, produse cosmetice, produse electrice şi electronice, încălţăminte, chiar şi anumite produse alimentare. Este adevărat că nu le vei găsi pe toate drumurile, însă, dacă le vei căuta, cu siguranţă vei face economie la bani. 

7. Fă o revizie generală maşinii 

Maşina care te-a dus în vacanţa de vară la munte, la mare sau cu care ai plecat în concediu în străinătate are nevoie de o verificare generală. A muncit mult, deci merită o tură la service pentru eventuale mici reparaţii. Verifică pneurile, uleiul, instalaţia electrică, frânele etc. În acest fel, vei remedia eventuale defecţiuni, dar o vei pregăti şi pentru sezonul rece. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net