7 reguli esențiale pentru un sandviș perfect

Ultima actualizare:

    Un sandviș sănător trebuie să conțină alimente proaspete. Află și tu regulile de aur ale unui sandviș perfectfoto: chow.com
Un sandviș sănător trebuie să conțină alimente proaspete. Află și tu regulile de aur ale unui sandviș perfectfoto: chow.com

Anii facultății sunt anii în care fiecare tânăr se perfecționează în prepararea sandvișurilor.

Fie că locuiește la internat, fie că are puțini bani de buzunar, sandvișul îi salvează. Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când pregătești o astfel de gustare. 

1. Fă sandvișul atât de mare cât să-l poți mușca

Pentru ca sandvişul tău să fie perfect el trebuie să aibă grosimea ideală. Aşa că nu pune fiarte multe ingredienteîn acesta
Pentru ca sandvişul tău să fie perfect el trebuie să aibă grosimea ideală. Aşa că nu pune fiarte multe ingredienteîn acesta

Atunci când ne dorim să mâncăm un sandviș, vrem ca el să poată intra în gură. Nu trebuie să exagerăm cu felia de carne,pentru că ar putea să ajungă foarte uşor pe jos. De aceea, un sandviș trebuie să fie bine proporționat, astfel că atunci când muşcăm din el să nu fim nevoiţi să facem gura cât un leu.

2. Atenţie la pâine

Pâinea dă savoare sandvişurilor. Fii atent atunci când o cumperi
Pâinea dă savoare sandvişurilor. Fii atent atunci când o cumperi

Alege o paine sănătoasă, din cereale integrale. Aceasta poate da sau lua din savoarea unui sandviș. Ea trebuie să fie proaspătă și ușor rumenită. În momentul în care prepari un sandviș ideal ar fi să încălzești painea înainte de a așeza ingredientele pe ea.

3. Fii un "arhitect" creativ

În arta culinară este nevoie de imaginaţie. După ce îţi însuşeşti nişte reguli, lasă-te inspirat de tot ce te înconjoară şi astfel poţi face minuni în bucătărie
În arta culinară este nevoie de imaginaţie. După ce îţi însuşeşti nişte reguli, lasă-te inspirat de tot ce te înconjoară şi astfel poţi face minuni în bucătărie

Fabricarea unui sandviș este precum construirea unei case. Dacă fundamentul nu este unul solid el va ajunge pe jos. De aceea carnea trebuie să fie întotdeauna în partea de jos, pentru că este mai grea. Pentru sandviș-urile calde, cașcavalul trebuie pus în partea de sus, deoarece acesta se va topi și va îmbrăca fiecare ingredient pus.

4. Taie felli cât mai subţiri

Pentru a fi şi admirate nu doar savurate Ingredientele dintr-un sandviş trebuiesc tăiate în felii subţiri
Pentru a fi şi admirate nu doar savurate Ingredientele dintr-un sandviş trebuiesc tăiate în felii subţiri

Atunci când cumperi un sandviș din oraș, observi că este perfect din punct de vedere estetic. Acest lucru se datorează felierii precise. Acasă, atunci când legumele sunt tăiate manual, ele ies inegale și astfel ai parte de un sandviș instabil. Pentru a tăia cât mai precis feliile, folosește un cuțit bine ascuțit.

5. Fii atent la sos

Sosurile pentru sandvişuri sunt greu de preparat, dar nu imposibile. Cu puţină bunăvoinţă poţi deveni un adevărat chef la tine în bucătărie
Sosurile pentru sandvişuri sunt greu de preparat, dar nu imposibile. Cu puţină bunăvoinţă poţi deveni un adevărat chef la tine în bucătărie

Cel mai simplu mod de a "ucide" un sandviș este utilizarea sosului în cantități mari. Fii întotdeauna atent la prepararea lui. De foarte multe ori cele mai bune sandvișuri sunt ruinate de excesul de sos. Pe lângă carne, branză și salată, toping-urile îi dau mai multă savoare. Însă, în cantități mari, acestea umezesc painea și o fac să-și piardă din savoare.

6. Nu cumpăra mai mult decât este nevoie

Ingredientele care ţi-au râmas în plus nu trebuiesc aruncate. Din ele poţi face un sandviş gustos
Ingredientele care ţi-au râmas în plus nu trebuiesc aruncate. Din ele poţi face un sandviş gustos

Nu cumpăra nici o dată mai mult decât ai nevoie. Un sandviș sănătos se face cu ingrediente proaspete. De aceea, trebuie să te uiți de două ori în frigider, înainte de a pleca la cumpărături. Atenție și la carnea rămasă de le grătarul din seara precedentă. În loc să o arunci, mai bine alege ce îți place și prepară un sandviș savuros. Astfel economisești bani.

7. Nu te complica

Există reţete pe Internet în care un sandviş poate fi făcut foarte simplu din trei ingrediente. Spre exemplu, sandvişul din imagine conţine file de raţă afumată, sos de cireşe şi unt
Există reţete pe Internet în care un sandviş poate fi făcut foarte simplu din trei ingrediente. Spre exemplu, sandvişul din imagine conţine file de raţă afumată, sos de cireşe şi unt

În loc să arunci pe o felie de pâine tot ce ai prin frigider, mai bine gândește-te ce combinație este mai bună. Nu trebuie să faci excese de ingrediente pentru a obţine un sandviș bun. Cu cât este mai simplu făcut, cu atât te vei bucura de fiecare aromă dată de ingrediente.

Iată cum poți prepara un sandviș cu ton

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
calorifer shutterstock jpeg
marcel bartic colind jpg
470151278 538188272547733 6261949949018933597 n jpg
 Sambuca di Sicilia FOTO Shutterstock
corvinul jpeg
bancomat jpeg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net