7 sfaturi pentru un picnic perfect
Ultima actualizare:
Cei mai mari amatori de ieşiri la iarbă verde şi mâncare sănătoasă (printre care şi celebrul bucătar Jamie Oliver) susţin că secretul unui picnic perfect este organizarea. Lăsând la o parte documentarea cu privire la evoluţia vremii şi la locul unde urmează să ne instalăm cu pătura, nu trebuie să uităm nici batistuţele cu alcool care ne dezinfectează mâinile înainte de a ne pune la masă.
În rest, iată ce ne sfătuiesc specialiştii să facem pentru a nu avea neplăceri când ieşim în natură:
- Împachetează singur: dacă vrei să faci grătar nu uita să iei cu tine condimente, sare, piper, ulei şi să îţi pregăteşti carnea şi legumele de acasă
- Nu lua farfurii: farfuriile se sparg pe drum sau când le pui pe pătură. Mănâncă din mână, fă-ţi sandvişuri, foloseşte bolul de salată sau tocătorul.
- Mâncare de acasă: până la urmă ieşi în natură să te recreezi. Dacă nu ai chef de gătit, fă-ţi sendvişuri de acasă şi savurează-le în tihnă.
- Ia apă: cel mai important ingredient din bagajul tău este apa. Dacă nu eşti sigur de cât de potabilă este sursa de apă, e mai bine să o aduci de acasă.
- Anunţă unde te duci: dacă vrei să ieşi la picnic în creierii munţilor, anunţă-ţi apropiaţii şi arată-le pe hartă. Nu se ştie niciodată...
- Nu uita! Să ai neapărat la tine saci de gunoi, un tirbuşon, o pătură în plus, un cuţit ascuţit, un tocător şi tacâmuri.
- Ia un termometru: este bine să ştii tot timpul care e temperatura în lada frigorifică. În felul acesta nu ai surpriza să mănânci hrană alterată.