8 lucruri de care să nu uiţi înainte de Sărbători

Ultima actualizare:

Se apropie o perioadă frumoasă, dar şi aglomerată. Mai sunt doar 10 zile până la Paşte, iar weekendul viitor sunt Floriile. Până să te bucuri de vacanţă, de relaxare şi de mese îmbelşugate, nu uita că sunt o mulţime de lucruri de făcut, de la curăţenie generală, decorarea casei, cumpărături şi gătit, până la alegerea şi comandarea cadourilor de Iepuraş. Pentru ca totul să iasă perfect, ai grijă cum îţi organizezi timpul şi bugetul!

1. Economiseşte

Sărbătorile sunt un motiv de bucurie, dar şi o perioadă în care apar foarte multe cheltuieli. Cadourile pentru cei dragi, cumpărăturile pentru masa de Paşte, eventual o ieşire undeva... toate acestea înseamnă bani în plus. Încearcă să mai strângi cureaua în perioada următoare şi să stabileşti foarte clar cât îţi permiţi să cheltuieşti. Nu e recomandat să te împrumuţi. Îţi va fi foarte greu luna viitoare.

2. Alege cadourile pentru cei dragi

Nu lăsa darurile de Iepuraş pe ultima sută de metri. Poate te hotărăşti că vrei să comanzi ceva online, riscând să nu te încadrezi în timp din cauza livrării. Dacă decizi că e mai sigur să nu te vezi nici anul acesta cu prietenii şi familia extinsă, poţi să le faci o surpriză şi să le livrezi cadoul acasă. Evident, mai întâi trebuie să treacă prin mâinile tale, să-i iei preţul şi să-l împachetezi frumos. Nu uita că duminica viitoare sunt Floriile şi ar fi frumos să le oferi o mică atenţie apropiaţilor care poartă nume de floare. Şi buchetele se pot livra acasă, dacă faci din timp comanda.

3. Plăteşte-ţi, mai întâi, ratele şi facturile

Înainte de a da iama în magazine, pune-ţi separat banii pentru ratele la bancă şi pentru achitarea tuturor facturilor: întreţinere, lumină, cablu tv, telefon mobil, gaze. Nu vrei să te trezeşti cu penalităţi!

4. Fă curăţenie generală şi decorează casa

Pentru ca Paştele să te prindă în casă curată, frumos decorată, e deja timpul să începi pregătirile. Acum e momentul ideal pentru că primăvara, odată cu primele raze de soare şi cu temperaturile ridicate, simţim nevoia de o împrospătare a decorului. Reorganizează conţinutul dulapurilor, spală cuverturile, perdelele, ferestrele şi covoarele, eventual ai putea chiar să dai cu o mână de lavabil pe pereţi. Apoi decorează cu flori, iepuraşi şi ouă încondeiate.

5. La cumpărături, doar cu lista

Cu siguranţă ai mai auzit acest sfat înainte, însă nu subestima importanţa listelor. Încearcă să planifici totul înainte de ziua în care mergi la cumpărături. Împarte-le pe categorii şi stabileşte o limită de buget pentru fiecare etapă. Astfel, eviţi cumpărăturile spontane şi cheltuieşti mai puţin! De asemenea, cumpără la vrac, e mai ieftin. Fii atent la promoţiile din magazine, dar şi la termenul de valabilitate al produselor.


    Stabileşte-ţi un buget  clar pentru cumpărături  şi evită aglomeraţiaFoto: inquam_photos
Stabileşte-ţi un buget clar pentru cumpărături şi evită aglomeraţiaFoto: inquam_photos

6. Ţine-ţi o sumă fixă în portofel

Dacă plăteşti cu cardul de fiecare dată, nu mai ţii evidenţa banilor cheltuiţi. Aşa, dacă îţi pui în portofel o sumă clar stabilită pentru cumpărături, va trebui să te limitezi la ea.

7. În ce condiţii poţi merge în vizite

Anul trecut, Paştele ne-a prins în plină stare de urgenţă. Fiecare am petrecut în propriile locuinţe, din cauza pandemiei. Anul acesta, avem voie să mergem la biserică în noaptea de Înviere şi să ne vizităm unii pe alţii. Dar, pentru siguranţa tuturor, e bine să ne luăm câteva măsuri de precauţie. Cei care nu sunt vaccinaţi şi nu au trecut prin boală e bine să-şi facă un test COVID înainte de a se vedea cu alte persoane în aceeaşi situaţie. Chiar şi un test rapid e util, dacă recoltarea e făcută corect, de către o persoană avizată.

8. Dacă pleci în vacanţă, interesează-te care e situaţia la destinaţie

Vezi care e incidenţa cazurilor în localitatea respectivă şi ce restricţii sunt de respectat.

image
image
image
image
image
image
Medic doctor spital FOTO Shutterstock jpg
fericire pexels jpg
62264654 jpg
sarpe shutterstock 2259389283 jpg
calendar ortodox 2021 8 iunie sf teodor stratilat png
actrita freepik jpg