A recunoscut că face duș doar de trei ori pe săptămână. Povestea care a strânit o adevărată controversă

13 ianuarie 2022

O femeie a strânit o adevărată controversă pe internet după ce a spus că face duș doar de trei ori pe săptămână. Femeia, care a spus că e și mamă, a fost șocată când a aflat că unele persoane se spală zilnic și a vrut să știe dacă frecvența cu care face ea duș e ciudată.

article img
O femeie a povestit că face dus de trei ori pe săptămână foto; pixabay

Femeia, care nu și-a dezvăluit identitatea, a scris pe un forum cum a aflat că se spală mult mai rar decât prietenele ei.

”Am ieșit cu niște prietene, suntem un grup de femei, unele mame, unele nu. Una dintre ele a povestit că se luptă să găsească timp pentru a face duș zilnic de când a născut. Eu i-am spus că nu mă spăl zilnic, chiar dacă nu am copil mic. Toate prietenele mele s-au uitat îngrozite la mine, Aparent, toate, chiar și cele cu copii, se spală în fiecare zi”, a fost mesajul publicat de femeie, conform thesun.co.uk.

Ea mai adăugat că are două fiice, una mai mica de cinci ani și că lucrează part-time. Ea face duș în cele două zile în care are job, plus una extra, ceea ce înseamnă un total de trei zile pe săptămână.

”Zilele mele constau în jucatul cu fetele acasă, plimbatul câinelui, dusul copiiilor la școală și poate în parc. Fac dușuri mai des dacă fac sport sau sex sau dacă sunt la ciclu. Îmi spăl copiii de trei ori pe săptămână. Partenerul meu face sport zilnic, așa că se spală mai des decât mine”, a mai spus femeia, pe forum.

Reacțiile internauților la dezvăluirea femeii

Ea a terminat povestea prin a întrebat alți internauți dacă e dezgustător obiceiul ei de a se spăla mai rar, iar aceștia nu s-au abținut.  

”Personal, mi se pare destul de dezgustător. Îmi pare rău”, a fost unul dintre răspunsurile primite, în timp ce altcineva i-a spus: ”Sunt genul de persoană care se spală zilnic, nu pot să trec peste dimineață fără un duș, ca să fiu sincer”.

Alte persoane însă au fost mai îngăduitoare: ”Nu e nimic neînregulă dacă te speli de trei ori pe săptămână, dacă nu ai nevoie de un duș în zilele în care nu te speli”.

Mila Kunis și Ashton Kutcher își spală copiii doar când văd mizerie pe ei

stanga
dreapta
article img
article img
article img
article img
article img

Mila Kunis și Ashton Kutcher au șocat pe toată lumea când au dezvăluit, acum ceva vreme, că se spală pe ei și pe copiii lor doar când e nevoie.

Nu am avut apă caldă în copilărie. Așa că nu făceam duș prea des. Acum nu-mi spăl corpul cu săpun în fiecare zi. Doar axilele, zonele intime și tălpile”, a declarat Mila Kunis.

De asemenea, cei doi au precizat că nu îşi spală nici copiii foarte des: „Daca vezi murdărie pe ei, atunci spală-i. Altfel nu are sens”, a spus Asthon Kutcher.

După un val de critici, Mila Kunis a ținut să explice: „Chiar fac duș, pe bune. Iar copiii fac cunoștință cu apa în fiecare zi. Uneori e apa din piscină, alteori e dușul. Depinde. E criză Covid. Nu ieșim din casă. Cui îi pasă?”

Ce recomandă dermatologii

Poate părea șocant, dar conform unor dermatologi, nu e nevoie să ne spălăm zilnic. Bruce Green recomandă chiar să sărim din când în când peste un duș dacă avem probleme de piele.

”Majoritatea oamenilor aleg să facă duș zilnic, dar asta poate duce la supra-expunere la săpun și apă fierbinte, care pot duce la dezechilibre. E mai ales periculos pentru persoane cu probleme de piele precum psoriasis și eczema. Unele săpunuri pot fi alcaline și dau probleme. Dușul prea des poate distruge bariera naturală a pielii, care ne protejează”, a explicat specialistul, potrivit thesun.co.uk.

”Pe de altă parte, dacă stăm prea mult nespălați, putem mirosi, iar celulele moarte de piele, transpirația și sebumul pot încărca porii. Asta poate duce la acne”, a completat Bruce Green.

El crede că cel mai bine e să te speli o dată la două-trei zile.