Aceasta este pădurea sinucigașilor. Ce mistere sinistre ascunde
Frumoasa pădure japoneză Aokigahara, situată la poalele muntelui Fuji, ascunde un secret întunecat, care a inspirat un nou film horror de la Hollywood. Mii de turiști o vizitează anual, însă are o reputație sinistră. Pădurea deasă din Japonia este unul dintre „punctele principale” unde au loc sinucideri.
În ultimele două decenii, mulți oameni disperați și-au pus capăt zilelor în pădurea Aokigahara. În fiecare an, poliția japoneză repurează zeci de cadavre, cele mai multe descoperite de turiști. Autoritățile se tem că multe rămân nedescoperite, în pădure trăind o mulțime de animale sălbatice, potrivit Mirror.
Aokigahara ascunde poveștile cutremurătoare ale oamenilor care s-au decis să-și pună capăt zilelor, într-un mod dramatic, la poalele muntelui Fuji, iar motivele lor rămân un adevărat mister.
Localnicii cred că pădurea e plină de demoni
Probabil că nu e o surpriză că această pădure „bântuită” a devenit sursa de inspirație pentru un film horror de la Hollywood, intitulat „The Forsest” („Pădurea”). În rolul principal apare actrița Natalie Dormer (34 de ani), cunoscută pentru rolul ei din serialul „Urzeala Tronurilor”. Ea o joacă pe Sara, o americancă în căutarea surorii ei dispărute în pădurea Aokigahara.
Filmatul este interzis în Aokigahara, însă starul din „Urzeala Tronurilor” s-a plimbat prin sinistra pădure, atunci când s-a aflat în Tokyo pentru filmări.
„Chiar te pune pe gânduri și te întristează. Mulți oameni intră în această pădure cu intenția de a nu mai ieși vreodată de. În mod interesant, șoferul meu japonez nu a vrut să intre deloc în pădure. Este considerat un pământ bântuit, deci înțeleg de ce japonezii nu vor să lase pe nimeni să filmeze aici”, a spus Natalie Dormer, citată de Mirror.
Localnicii cred că pădurea Aokigahara este casa demonilor și a spiritelor cunoscute drept Yurei. Regizorul Jason Zada a stuadiat aceste superstiții: „Când am fost în Japonia, ghidul carea ne-a arătat pădurea ne-a întrebat dacă poate să ne dea cu sare pe spate. L-am întrebat de ce și mi-a spus: «Ei bine, noi credem că atunci când vii într-un astfel de loc, spiritele Yurei se prind de spatele tău și vor ajunge cu tine acasă, apoi te vor bântui. Deci, dacă ne dăm cu sare pe spate, vom scăpa de ele». E o imaginele incredibil de sinistră care m-a obsedat: oameni care cară în spate spirite Yurei”.
Autoritățile ascund numărul real al sinucigașilor
Aokigahara, care se traduce prin Marea de Copaci, este casa unor peșteri de gheață, care au devenit o atracție turistică foarte populară. Cu toate acestea, în ultima jumătate de secol, acest loc devenit faimoas ca fiind pădurea sinucigașilor. Înainte de 1990, în jur de 30 de oameni pe ani alegeau să-și pună capăt zilelor în Aokigahara. După 2004, numărul lor a ajuns la 108 pe an.
Autoritățile locale au încetat să mai dea numărul oficial al sinucigașilor, dar rapoartele recente ale poliției arată că, în 2010, 247 de oameni au încercat să se sinucidă în pădure, iar 54 dintre ei chiar au reușit. Doar podul Golden Gate din San Francisco (SUA) mai deține un astfel de record dramatic.
Aokigahara a fost deja subiectul unui documentar de succes din 2011, numit „Suicide Forest” („Pădurea sinucigașilor”), dar și al unui alt film de la Hollyoowd, „Sea of Trees („Marea Copacilor”), care l-a avut în rol principal pe actorul Matthew McConaughey.
Mitologia poate explica de ce atât de multe persoane disperate aleg să moară în acest colț uitat al Japoniei. Potrivit folclorului, a existat o vreme când aici erau aduși oamenii cu handicap, fiind abandonați de către familiile lor lăsați să moară în acest loc.
Se crede, însă, că recentul fenomen a început după lansarea cărții „Black Sea of Trees” („Marea Neagră a Copacilor”), scrisă de Kuroi Kiju, în 1990, a cărei poveste se încheie cu doi iubiți care se sinucid în pădurea Aokigahara. Probabil că nu este o coincidență că numărul sinucigașilor a crescut începând cu anul 2010. Această perioadă a coincis cu criza economică a Japoniei, care a lăsat mii de oameni șomeri, faliți și cu datorii uriașe la bancă. În Japonia, sinuciderea este văzută, în unele cazuri, ca un gest onorabil. Wataru Tsurami a scris în bestseller-ul „Manual Complet de Sinucidere” că „Aokigahara este locul perfect de a muri”, iar multe cadavre descoperite acolo aveau asupra lor această carte.