Aceasta va fi cea mai înaltă clădire din SUA! În ce oraș se construiește

Se conturează planul de construire al celei mai înalte clădiri din SUA și nu se va ridica în New York, așa cum se credea inițial, ci în Oklahoma. Turnul Bricktown va avea o înălțime de aproximativ 582 m. Va fi a cincea cea mai înaltă clădire din lume. Structura va avea trei turnuri, fiecare de aproximativ 105 metri înălțime, și un al patrulea turn care se va înălța la 582 m, dominând orizontul altfel neremarcabil al orașului Oklahoma.

Turnul Bricktown va avea o înălțime de 582 m (Foto: AO Architects)
Turnul Bricktown va avea o înălțime de 582 m (Foto: AO Architects)

Planurile includ 1.776 de unități rezidențiale, două hoteluri Hyatt, apartamente și 110.000 de metri pătrați de spațiu pentru uz comercial și comunitar, relatează publicația americană NY Post. Etajele superioare ale turnului superînalt vor avea un restaurant și un bar, precum și o punte de observație. Oklahoma are 680.000 de locuitori, conform ultimului recensământ din 2020.

„Înălțimea simbolică  de 1.907 picioare onorează anul (1907 n.r) în care Oklahoma a devenit cel de-al 46-lea stat al Statelor Unite ale Americii”, a spus compania Matteson Capital, care se va ocupa de construcție, în parteneriat cu AO Partner, într-un comunicat. de presă. 

AO și dezvoltatorul Matteson Capital așteaptă permisiunea autorităților, pentru construcția acestui zgârie-nori. Termenele estimate de construcție nu au fost anunțate.

One World Trade Center, cea mai înaltă clădire din SUA în prezent

One World Trade Center (wikipedia.org)
One World Trade Center (wikipedia.org)

One World Trade Center este un complex de clădiri din Manhattan, New York, care a fost ridicat în memoria fostului complex de clădiri World Trade Center, distrus în atentatele teroriste din 2001. Complexul are șapte clădiri, fiecare purtând numele fostelor clădiri WTC. Cel mai înalt este turnul One World Trade Center, cunoscut și ca Freedom Tower sau One World Observatory - având o înălțime de 541,3 m. În locul celor două turnuri gemene World Trade Center (WTC) există în prezent un monument ridicat în memoria victimelor care au murit pe 11 septembrie 2001.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net