Actorul care și-a cunoscut soția la o plimbare pe bulevard. Era mult mai tânără decât el și îi era studentă

Ultima actualizare:

Dem Rădulescu a fost nu doar o figură iconică pe ecran, ci și în viața privată. Paula Rădulescu, prima soție a actorului, a fost femeia care i-a cucerit inima și alături de care a trăit o frumoasă poveste de dragoste timp de 22 de ani. Povestea lor de dragoste a început într-un mod simplu, într-o seară de plimbare pe bulevardul din Râmnicu Vâlcea. 

Dem Rădulescu Foto: arhivă personală
Dem Rădulescu Foto: arhivă personală

Dem Rădulescu s-a iubit cu Paula

Bibanul, așa cum era poreclit, s-a iubit cu Paula, care avea să-i devină soție marelui actor. Fosta parteneră a actorului a vorbit despre relația lor după mulți ani de la despărțire. Paula se consideră o norocoasă, pentru că „nu se atingea nimeni de ea” în timpul căsniciei cu Bibanul. „Pe vremea aceea, la Râmnicu Vâlcea, seara se ieşea la plimbare pe bulevard. Şi gaşca din care făceam parte bătea bulevardul, ne întâlneam pe sub castani. Se pare că obiceiul acesta era de pe vremea când Dem Rădulescu era de vârsta mea, el fiind mai mare decât mine cu nouă ani.

Într-o seară, m-a ochit în timp ce era cu un prieten de-ai lui căruia i-a zis <<Cine e fata aia? Aş vrea să o cunosc şi eu>>. Iar prietenul lui îi spune <<Stai că mă duc să o scuz>>. Aşa se făcea atunci, adică să se scuze că vrea să mă cunoască Bibanu’. Iar eu i-am zis că nu vreau să îl cunosc. Ştiam cine este pentru că era deja vedetă, nu aveam cum să nu fi auzit, mai ales că era tot din Vâlcea. Până la urmă m-a convins prietenul lui să îl cunosc. Am făcut cunoştinţă în acea seară, iar după trei luni ne-am căsătorit”, a povestit Paula Rădulescu.

Cine a fost Paula Rădulescu

Dem Rădulescu i-a fost mentor în viață și ar fi învățat-o cum să treacă peste obstacolul vocii sale de copil, din cauza căruia nu reușea să obțină mai multe roluri în teatru. La adresa legendarului actor, Paula Rădulescu a avut numai cuvinte de laudă. Potrivit spuselor ei, Dem a fost un artist unic și un profesor foarte bun, „cu o spontaneitate intelectuală teribilă”.

Paula Rădulescu a fost actriță și balerină la Teatrul de Revistă Constantin Tănase. Ulterior, după divorț, Dem Rădulescu s-a fost căsătorit cu actrița Adriana Șchiopu, fosta sa studentă de la I.A.T.C., cu care are o fiică născută la 14 octombrie 1986, Irina Rădulescu, aceasta călcând pe urmele părinților săi, fiind actriță la Teatrul Mic din 2008.

Când a murit Dem Rădulescu 

Atunci când Irina a debutat în lumea teatrului, la 10 ani după moartea tatălui, fata spunea că regretă enorm că tatăl său nu a fost acolo, să o vadă pe scenă. Atunci, celebra Olga Tudorache i-a scris: „Tatăl tău o să te vegheze şi o să te admire din arlechin, aşa cum a vegheat-o şi a admirat-o pe mama ta”. Într-adevăr, Dem Rădulescu îşi admira enorm soţia, despre care, într-un interviu, a spus că este „o femeie binecuvântată”.  Atunci când Irina a venit pe lume, Dem Rădulescu a spus că viaţa sa a fost completată de „un copil la fel de minunat ca şi mama ei. Ele îmi asigură spatele. Nu ai spate, nu faci nimic în viaţă!”, spunea maestrul în acel interviu.

Dem Rădulescu s-a stins din viață la București în urma unui infarct, la 17 septembrie 2000. Este înmormântat la cimitirul Bellu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
florin piersic facebook jpg
 "În sfârșit le-am mângâiat fără să mă sperii de ele!", spune artista
doja cat instagram jpg
banner naomi png
banner gabriela cristea png
cub Alexandru Ciucu png
     Saveta Bogdan (78 de ani) este o fire credincioasă
Banner Andreea Raicu Laura Cosoi
image
actualitate.net
image
actualitate.net