Află câtă apă trebuie să bei pentru a avea rinichi sănătoși


    O cantitate prea mare de apă nu este benefică pentru rinichiclickpentrufemei.ro
O cantitate prea mare de apă nu este benefică pentru rinichiclickpentrufemei.ro

Poți avea rinichi sănătoși dacă ești atentă la cantitatea de apă pe care o consumi, adică cea potrivită pentru organismul tău. E o idee greșită că trebuie să bei minimum 8 pahare de apă zilnic, căci vârsta, clima, stilul de viață, starea de sănătate pot fi diferite de la om la om. Iată de ce e bine să ții cont dacă vrei rinichi sănătoși!

Aproximativ 60-70% din greutatea corpului este compusă din apă și fiecare parte a aceastuia trebuie să funcționeze corespunzător. Apa joacă un rol deosebit de important, deoarece ajută rinichii să elimine deșeurile din sânge și din urină. În momentul deshidratării, întreg organismul funcționează mai greu, deshidratarea severă putând duce chiar și la distrugerea rinichilor, de aceea e important să bei suficiente lichide.Iată 6 sfaturi care te asigură că bei cantitatea potrivită și că îți menții rinichii sănătoși:

1. Recomandarea de a bea 8 pahare de apă pe zi este bună, dar nu bătută în cuie, căci este o recomandare generală. Institutul de medicină a estimat că bărbații au nevoie de aproximativ 13 pahare (3 litri), în timp ce femeile au nevoie de aproximativ 9 pahare (2, 2 litri).

2. Mai puțină apă, mai bună, dacă ai probleme cu rinichii. Când aceștia cedează, corpul nu mai secretă suficientă apă. Persoanele care iau tratament pentru dializă trebuie să reducă considerabil cantitatea de apă consumată, așa cum le recomandă medicul.

Vezi cum să-ți menții sănătatea rinichilor cu cantitatea de apă corectă pe clickpentrufemei.ro.

Deshidratarea duce la apariţia migrenelor

Ce efecte are consumul de apă asupra metabolismului

Petre Roman, Mioara si Oana jpg
serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
cub botez reghecampf caciuc png
cub anastasia soare png
Simona Halep si Toni Iuruc, Facebook jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
image
image
image
image
image
image
Victor Piturca jpeg
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg